Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įstaigos sutarė bendradarbiauti dėl europinės geležinkelio vėžės į Klaipėdą plėtros

Susisiekimo ministerija, viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytoja „LTG Infra“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir Klaipėdos miesto bei rajono savivaldybių vadovai sutarė bendradarbiauti priimant sprendimus dėl naujosios europinės vėžės geležinkelio plėtros į Klaipėdą.
Keleivis
Keleivis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įstaigos ir įmonės pasirašė tai numatantį susitarimą, penktadienį pranešė Uosto direkcija.

Pasak ministerijos ir „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės kartu inicijuotoje diskusijoje dalyvavusio susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio europinė geležinkelio vėžė į Klaipėdą ypatingai svarbi Lietuvai ir visam Baltijos jūros regionui.

„Ši jungtis – ne tik puiki galimybė padidinti visos ES transporto sistemos atsparumą, bet ir svarbi sąlyga, siekiant užtikrinti pilnavertį keleivių ir krovinių judumą bei karinį mobilumą“, – pranešime sakė M. Skuodis.

Jo teigimu, diskutuojant reikės apsispręsti, kuri naujosios geležinkelio linijos į Klaipėdą alternatyva labiausiai atitiktų vietos bendruomenių, savivaldos, verslo ir visos valstybės poreikius.

Anot LTG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Lazausko, šiuo metu LTG planuoja atlikti Lietuvos geležinkelių tinklo architektūros modeliavimo studiją. Bus parengtos bent trys alternatyvos, apimančios technologines ir technines vystymo galimybes.

Jo teigimu, pirminės galimos europinės vėžės į Klaipėdą alternatyvos – per Šiaulius, nuo Kauno per Tauragę arba Pagėgius arba nuo Kazlų Rūdos per Tauragę.

Savo ruožtu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas sakė, kad direkcija sieks užtikrinti projekto gyvybingumą.

Pranešime nurodoma, kad Klaipėdos uostui ypatingai svarbu, kad šis projektas būtų įgyvendintas kuo greičiau, nes pradėjus veikti „Rail Baltica“ geležinkeliui krovinių srautai gali nusistovėti aplenkiant Lietuvos uostamiestį.

ES Taryba birželio 13 dieną patvirtino naująjį Transeuropinio transporto tinklo (TEN-T) reglamentą.

TEN-T tinklas jungia didžiuosius Europos Sąjungos miestus, jūrų bei oro uostus, geležinkelių terminalus ir kitus transporto mazgus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas