Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio karinis eksportas 2020 metais siekė 8,3 mlrd. JAV dolerių

Izraelio karinis eksportas 2020 metais siekė 8,3 mlrd. JAV dolerių, paskatintas 15 proc. išaugusiu pasirašytų sutarčių skaičius, palyginti su ankstesniais metais, antradienį paskelbė vyriausybė.
Izraelio pabūklai
Izraelio pabūklai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Eksportas

Nepaisant nerimo, kad koronaviruso pandemija turėjo įtakos pardavimams, Izraelis paminėjo naujas rinkas, leidusias pardavimams pernai išaugti, palyginti su 1 mlrd. JAV dolerių apimtimi 2019-aisiais.

Tai yra antras pagal dydį pardavimų rodiklis, nusileidęs tik 2017 metais pasiektam rodikliui, kai bendra pardavimų suma siekė 9,2 mlrd. JAV dolerių.

„Pastaraisiais metais intensyviai dirbome gilindami vyriausybės susitarimus ir bendradarbiaudami su savo partneriais visame pasaulyje, ir tai darysime toliau“, – teigė gynybos ministras Benny Gantzas savo pranešime.

Kaip ir ankstesniais metais, didžioji dalis karinio eksporto buvo nukreipta į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalis, sakoma ministerijos pranešime.

Vyriausybės duomenys rodo, kad radarai ir išankstinio perspėjimo sistemos kartu su šaudmenimis ir ginkluote sudarė 16 proc. pardavimų, o pilotuojami orlaiviai ir aviacijos technika – 13 procentų.

Raketų ir oro gynybos sistemų pardavimai sudarė 10 procentų.

Taip pat buvo parduota komunikacijos, stebėjimo ir žvalgybos sistemų, bepiločių orlaivių.

Pardavimai į Azijoje ir Ramiojo vandenyno regioną sudarė 44 proc., Europą – 30 proc., Šiaurės Ameriką – 20 proc., Afriką – 4 proc. ir į Lotynų Ameriką – 2 procentai.

Pagrindinis Azerbaidžano tiekėjas Izraelis 2020 metais pateko į Armėnijos diplomatinę ugnį, kilus konfliktui tarp Kaukazo kaimynų dėl ginčijamo Kalnų Karabache.

Stokholmo tarptautinis taikos tyrimų instituto (SIPRI) duomenimis, per pastaruosius penkerius metus Izraelis buvo didžiausias ginklų tiekėjas Azerbaidžanui, o pardavimai viršijo 740 mln. JAV dolerių. Pagal šį rodiklį šalis aplenkė Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas