Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas pasirašė svarbų puslaidininkių gamybai JAV skatinti skirtą įstatymą

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį pasirašė įstatymą, numatantį kelių dešimčių milijardų dolerių finansavimą šalies puslaidininkių ir kitų aukštųjų technologijų gamybos sektoriui, JAV pareigūnams nerimaujant, kad lyderės vaidmuo šioje srityje gali atitekti Kinijai.
Lustas
Lustas / 123RF.com nuotr.

Lustų ir mokslo aktas numato maždaug 52 mlrd. JAV dolerių paramą mikroschemų – nepakeičiamo praktiškai visos šiuolaikinės įrangos komponento – gamybai skatinti.

Moksliniams tyrimams ir plėtrai bus skirta dar dešimtys milijardų dolerių.

Pasak Baltųjų rūmų, vyriausybės įsipareigojimas remti aukštųjų technologijų pramonę jau pritraukia stambius privačius investuotojus, kurie į naujas puslaidininkių gamybos pajėgas ketina investuoti apie 50 mlrd. JAV dolerių.

Pavyzdžiui, JAV įmonė „Micron“ jau paskelbė planą iki 2030 metų veiklos JAV plėtrai skirti 40 mlrd. JAV dolerių.

J.Bidenas pažymėjo, kad vyriausybės investicijos padės „laimėti ekonominę konkurenciją XXI amžiuje“.

Verslininkai yra „priežastis, kodėl aš taip optimistiškai žiūriu į mūsų šalies ateitį“, – kalbėjo prezidentas, pridūręs, kad „Lustų ir mokslo aktas sustiprins mūsų pastangas kurti puslaidininkius čia, Amerikoje“.

Nuo pat savo kadencijos pradžios J.Bidenas pabrėžė būtinybę atnaujinti JAV lyderystę pažangiausių inovacijų srityje ir atstatyti vietinę pramonės bazę, atsižvelgiant į didžiules Kinijos valstybės remiamas investicijas.

Puslaidininkių klausimas kelia ypatingą susirūpinimą, nes šie komponentai yra reikalingi įvairių dalykų gamyboje – nuo skalbimo mašinų iki sudėtingų ginklų.

Visgi beveik visi puslaidininkiai šiuo metu yra importuojami iš užsienio, nepaisant to, kad puslaidininkis buvo išrastas Jungtinėse Valstijose.

Baltųjų rūmų duomenimis, JAV pagamina tik apie 10 proc. viso pasaulio kiekio, o maždaug 75 proc. importo šalis gauna iš Rytų Azijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito