Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Yellen: abortų uždraudimas turėtų „labai neigiamų pasekmių“ ekonomikai

JAV moterų teisės nutraukti nėštumą panaikinimas turėtų didelių ekonominių pasekmių, nes sumažėtų jų pajamos ir daugiau vaikų būtų įstumti į skurdą, antradienį pareiškė JAV iždo sekretorė Janet Yellen.
Protestas prieš abortų draudimą
Protestas prieš abortų draudimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad moterų teisės spręsti, kada ir ar susilaukti vaikų, panaikinimas padarytų labai žalingą poveikį ekonomikai ir nublokštų moteris dešimtmečiais atgal“, – pareiškė ji Senate.

Galimybės naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, įskaitant nėštumo nutraukimą, „padėjo paskatinti didesnį dalyvavimą darbo rinkoje. Tai leido daugeliui moterų baigti mokyklą. Tai padidino jų potencialą užsidirbti. Tai leido moterims planuoti savo šeimas ir jas subalansuoti“, pažymėjo ji.

Žiniasklaidos nutekintas sprendimo projektas parodė, kad JAV Aukščiausiasis Teismas, regis, yra pasirengęs panaikinti teisę į abortą įtvirtinusį sprendimą 1973 metų byloje „Roe prieš Wade“, nors visuomenės nuomonės apklausos rodo, jog dauguma amerikiečių pasisako už tai, kad galimybė pasinaudoti tokia procedūra būtų išsaugota.

Pasak J.Yellen, toks žingsnis padarytų ilgalaikį poveikį vaikams, ypač gimusiems mažas pajamas gaunančioms moterims, nes būtų labiau tikėtina, kad jie „augs skurde ir jiems prasčiau seksis užaugus“.

„Tai nėra tiesiog šiurkštūs žodžiai, tai tiesa“, – pareiškė ji senatoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai