Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAE tabakas ir energiniai gėrimai brangs dvigubai

Tabako gaminių ir energinių gėrimų kainos Jungtiniuose Arabų Emyratuose netrukus padvigubės, nes šalyje įvedami dideli akcizo mokesčiai siekiant papildyti biudžetą, kuris nukentėjo nuo mažų naftos kainų.
Cigaretė
Cigaretė / 123rf.com nuotr.

Neseniai įsteigtos Federalinės mokesčių tarnybos generalinis direktorius Khaledas al-Bustanias trečiadienį pranešė, kad nuo spalio 1 d. minėtoms prekėms nustatomas 100 proc. mokestis. Jo teigimu, kitų vaisvandenių kainos padidės 50 proc. Kiek iš akcizų ketinama gauti pajamų jis nenurodė.

Tokį sprendimą JAE emyratai priėmė po to, kai šešios Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo taryba susitarė didinti minėtų produktų kainas ir nuo ateinančių metų pradžios įvesti pridėtinės vertės mokestį (PVM).

Tarybai priklausančios šalys – Bahreinas, Kuveitas, Omanas, Kataras, Saudo Arabija ir JAE – smarkiai nukentėjo nuo kritusių naftos kainų, nes didelę dalį biudžeto pajamų šalys gaudavo būtent iš „juodojo aukso“ pardavimo.

Saudo Arabija, kuri, kaip prognozuojama, šiais metais turės didžiulį biudžeto deficitą jau ketvirtus metus iš eilės, jau pradėjo taikyti akcizo mokestį. O nuo ateinančių metų šalis, kaip ir JAE ir Kataras, įves penkių procentų PVM. Kitos šalys konkrečios PVM įvedimo datos nenurodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas