Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAE reziduojantys lietuviai įkūrė verslo asociaciją

Trečiadienį Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) viešėjusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė davė startą čia įsikūrusiai Lietuvos verslo asociacijai Dubajuje (LBAD).
LBAD valdyba
LBAD valdyba / LBAD nuotr.

„Idėja burti Lietuvos profesionalus, gyvenančius ir dirbančius Jungtiniuose Arabų Emyratuose gimė prieš porą metų, kai pajutome, jog jau turime kritinę masę lietuvių, galinčių savo patirtimi ir ryšiais padėti ne tik vieni kitiems, bet ir mūsų valstybei, – pranešime žiniasklaidai cituojamas asociacijos prezidentas Povilas Gudžius.

LBAD nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Povilas Gudžius
LBAD nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Povilas Gudžius

Asociacijos veiklos planuose – lietuvių, reziduojančių JAE, tinklo plėtra ir platformos, skatinančios narių bendradarbiavimą bei verslo ryšių tarp Lietuvos ir Vidurio Rytų plėtojimą, kūrimas.

Anot P.Gudžiaus, asociacija prisideda prie svarbiausios misijos – globalios Lietuvos kūrimo ir žada būti aktyvi „Global Lithuanian Leaders“ tinklo dalis.

Lietuvos verslo asociacijos steigėjai – P.Gudžius, „Bloomberg“ finansų technologijų vadovas Saudo Arabijos Karalystei, Ieva Naujalytė, komunikacijos agentūros „Adverum Communications Middle East“ vadovė ir partnerė, Marius Vygantas, investicijų valdymo konsultacijų bendrovės „Soling Partners“ įkūrėjas ir vadovas, Vilius Dobilaitis, vadovų paieškos kompanijos „Cooper Fitch“ vadovas ir partneris, Simona Sutavičiūtė, regiono komunikacijos vadovė farmacijos kompanijoje „Astellas Pharma“, Agnė Smalakytė, finansų verslo partnerė investicijų valdymo įmonėje „Legatum“, ir Lina Gallagher, skaitmeninių kanalų konsultantė „Azur Digital“.

Šiuo metu JAE reziduoja daugiau nei 1000 lietuvių. Tai yra didžiausia lietuvių bendruomenė GCC šalyse. Per pastaruosius penkerius metus šis skaičius išaugo keturis kartus.

Dauguma lietuvių į Dubajų atvyksta prieš tai karjeros siekę Didžiojoje Britanijoje ar JAV.

Daugiau informacijos apie asociaciją – čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dalia Grybauskaitė: JAE Lietuvai gali tapti vartais į Persijos įlankos rinkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas