Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV biudžeto deficitas iki kovo mėnesio sumažėjo 1 trln. JAV dolerių

JAV biudžeto deficitas per pirmuosius šešis fiskalinių metų mėnesius sumažėjo daugiau nei per pusę, iki kovo mėnesio susitraukdamas 1 trln. JAV dolerių iki 668 mlrd. JAV dolerių, antradienį pranešė JAV Iždas.
Doleriai
Doleriai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ataskaitoje teigiama, kad ekonomikos atsigavimui po COVID-19 pandemijos įsibėgėjus ir įmonėms grįžtant prie normalaus darbo ritmo, vyriausybės išlaidos nedarbo išmokoms smarkiai sumažėjo, o mokesčių įplaukos iš fizinių asmenų ir namų ūkių išaugo.

Laikotarpiu nuo spalio iki kovo iždo deficitas sumažėjo 61 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių fiskalinių metų laikotarpiu.

Per metus įplaukos išaugo 25 proc., o išlaidos sumenko 18 proc., nors Darbo departamento, kuris pandemijos metu valdė daugelį paramos bedarbiams programų, išlaidos sumažėjo 87 proc., rodo ataskaita.

Išaugus infliacijai ir skolinimosi palūkanų normoms, kovą už valstybės skolą sumokėtos palūkanos šoktelėjo 44 proc., o per pastaruosius šešis mėnesius – 27 procentais.

Tikėtina, kad kainos toliau augs, o naujausi duomenys rodo, kad vartotojų kainų indeksas per dvylikos mėnesių laikotarpį iki kovo padidėjo 8,5 procento.

JAV centrinis bankas yra pasirengęs ir toliau didinti bazinę palūkanų normą. Analitikai prognozuoja, kad gegužę palūkanų norma bus padidinta puse procentinio punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai