Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV dolerio kursas lėtai smunka euro atžvilgiu, bet kyla jenos atžvilgiu

Rinkose vyraujant optimizmui dėl JAV ir Kinijos „pirmojo etapo“ prekybos susitarimo pasirašymo, JAV dolerio kursas pirmadienį lėtai smunka euro atžvilgiu, bet kyla jenos atžvilgiu.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.

Euro kursas, penktadienio vakare siekęs 1,1121 JAV dolerio, pirmadienį ūgtelėjo iki 1,1128 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas paaugo nuo 121,73 iki 122 jenų.

O JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu pabrango nuo 109,45 iki 109,64 jenos.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, nuo sesijos pradžios paaugo 0,02 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, smuktelėjo 0,01 procento.

Kinijos vicepremjeras ir vyriausiasis prekybos derybininkas Liu He, kuris Kinijos vardu pasirašys susitarimą su JAV, jau pirmadienį atvyks į Vašingtoną. Pasirašymo ceremonija, kaip manoma, įvyks trečiadienį, sausio 15 dieną.

JAV verslo dienraščio „The Wall Street Journal“ duomenimis, Vašingtono ir Pekino atstovai susitarė kas pusmetį rengti susitikimus, kuriuose bus svarstomi kylantys ginčytini klausimai. Apie tai, pasak leidinio, bus paskelbta per „pirmojo etapo“ susitarimo pasirašymo ceremoniją.

Apie ketinimus susitarimą su Kinija pasirašyti sausio 15 dieną JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė gruodžio 31-ąją. Jis tuomet taip pat nurodė esąs pasirengęs pradėti svarstyti „antrojo etapo“ susitarimą.

Viltys, kad JAV ir Kinijos išspręs savo prekybos ginčą, palaiko žaliavas eksportuojančių šalių valiutas, įskaitant Australijos ir Naujosios Zelandijos dolerius.

Tuo tarpu juanio kursas pirmadienį perkopė 6,9 juanio už JAV dolerį ribą, pasiekęs aukščiausią per penkis mėnesius lygį. Kinijos valiutos kursas nuosekliai kilo nuo gruodžio pradžios ir jį palaikė pažanga prekybos derybose bei Kinijos ekonomikos atsigavimo ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas