Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV doleris pinga euro ir jenos atžvilgiu

JAV doleris pirmadienį pinga euro ir jenos atžvilgiu. Euro ir JAV dolerio pora pirmadienį prekiaujama po 1,2191 JAV dolerio už eurą, palyginti su 1,2181 JAV dolerio praėjusios sesijos pabaigoje.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

Jenos atžvilgiu JAV valiuta prekiaujama po 108,77 jenos už vieną JAV dolerį, palyginti su 108,95 jenos prekybos pabaigoje penktadienį.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu (euro, Šveicarijos franko, jenos, Kanados dolerio, svaro ir Švedijos kronos), prekybos metu prarado 0,05 procento.

Rodiklio vertė praktiškai yra žemiausia per tris mėnesius. Praėjusią savaitę indeksas nusmuko 0,3 proc., kylant apetitui rizikoms, pranešė „Trading Economics“.

Tuo tarpu indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, smuktelėjo 0,07 procento.

San Fransisko Federalinio rezervo banko pirmininkė Mary Daly „Bloomberg“ duotame interviu teigė, kad veiksniai, skatinantys JAV infliaciją, greičiausiai išnyks 2022 metų pradžioje.

Banko vadovė prognozuoja, kad infliacija šalyje išliks aukšta iki 2021 metų pabaigos.

Jos nuomone, daugybė veiksnių, įskaitant tiekimo grandinės sutrikimus, puslaidininkių trūkumą ir mažos lyginamosios bazės efektą, daro įtaką kainų didėjimui.

Praėjusią savaitę paskelbtas balandžio mėnesio JAV Federalinio rezervo sistema (FRS) posėdžio protokolas parodė, kad kai kurie centrinio banko nariai yra pasirengę artimiausiuose posėdžiuose aptarti turto supirkimo programos apimčių mažinimą.

M.Daly pažymėjo esamos pinigų politikos teisingumą. Ji pabrėžė, kad institucijos turi būti kantrios, nes daugiau kaip 8 mln. amerikiečių vis dar yra be darbo dėl pandemijos.

Svaru pirmadienį prekiaujama maždaug 1,4153 JAV dolerio už svarą, palyginti su 1,4150 JAV dolerio ankstesnę darbo dieną, ir 1,1611 euro už svarą, palyginti su 1,1618 euro ankstesnės prekybos sesijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento