Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV Federalinių Rezervų vadovas: kova su infliacija nesibaigė

Aukštos palūkanų normos „atlieka savo darbą“ smukdant pernelyg didelę infliaciją, tačiau kova su ja dar nesibaigė, o per greitas orientacinių palūkanų apkarpymas gali „labai pakenkti“ ekonomikai, pareiškė Federalinių Rezervų (JAV centrinio banko) vadovas Jerome'as Powellas.
Jeff Chiu / AP
Jeff Chiu / AP

„Atsižvelgdami į ekonomikos stiprumą ir pažangą infliacijos srityje, turime laiko tam, kad naujausi duomenys nulemtų mūsų būsimus sprendimus pinigų politikos srityje“, – sakė jis.

Nors pastarieji statistiniai duomenys atskleidė lūkesčius pranokusią darbo vietų kūrimo bei vartojimo kainų augimo spartą, Federalinių Rezervų vadovas paaiškino, jog tai nepakeitė centrinio banko nuomonės apie bendrą ekonomikos būklę.

J.Powellas akcentavo, kad ekonomikos perspektyvos „vis dar labai neaiškios“, egzistuoja infliacijos spartėjimo ir darbo rinkos nusilpimo rizikos.

„Visa tai svarstysime per kiekvieną posėdį“, – tikino jis.

Finansų rinkos dabar su nedaug 50 proc. viršijančia tikimybe prognozuoja, kad bazines palūkanas Jungtinėse Valstijose Federaliniai Rezervai pradės mažinti birželį, jas apkarpydami 0,25 procentinio punkto, bet tai gali būti ir vienintelis toks sprendimas šiais metais. Kitos prognozės skelbia, jog pinigų politikos švelninimo ciklo pradžia gali būti nukelta į šių metų pabaigą.

JAV bazinės palūkanos aukščiausiame nuo 2001-ųjų 5,25-5,5 proc. lygyje laikomos nuo praėjusių metų liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas