Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV iždo sekretorė ragina tobulinti kriptovaliutoms taikomas taisykles

JAV prezidentui Joe Bidenui praėjusį mėnesį uždegus žalią šviesą skaitmeninio Amerikos dolerio kūrimui, šalies iždo sekretorė Janet Yellen ketvirtadienį paragino stiprinti kriptovaliutų priežiūrą.
Binance
Binance / 123RF.com nuotr.

Skaitmeninės valiutos, tokios kaip bitkoinas, pastaraisiais metais demonstravo itin spartų augimą, nors Amerikos pareigūnai ne kartą reiškė susirūpinimą dėl jų reguliavimo ar dėl galimo jų naudojimo nusikalstamoje veikloje.

J.Yellen ketvirtadienį pažymėjo, kad geresnis tokio turto reguliavimas leistų apsaugoti vartotojus ir netrukdytų inovacijoms.

„Bankams ir kitoms tradicinėms finansų bendrovėms vis labiau įsitraukiant į skaitmeninio turto rinkas, reikės reguliavimo sistemų, kurios tinkamai atspindėtų šios naujos veiklos riziką“, – pareiškė ji, sakydama kalbą Amerikos universitete Vašingtone.

„Ir naujų tipų tarpininkams, tokiems kaip skaitmeninio turto biržos ir kiti skaitmeniniai tarpininkai, turėtų būti taikoma tinkamų formų priežiūra.“

Galimybes sukurti nuosavą centrinio banko skaitmeninę valiutą nagrinėja ar bandomąsias tokios valiutos programas jau įgyvendina daugiau kaip 100 pasaulio šalių, įskaitant Kiniją, nors J.Yellen mano, kad tokios valiutos išleidimui greičiausiai „reikės kelerių metų, o ne mėnesių darbo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai