Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV naujienų svetainėje – panegirika Lietuvai dėl verslui palankios aplinkos ir išsilavinusių žmonių

Informacijų technologijų (IT) sektorius Lietuvoje plėtojasi visu pajėgumu ir vis daugiau tarptautinių bendrovių nusprendžia žengti į šios šalies rinką, sužavėtos verslui draugiškos aplinkos, infrastruktūros ir žmonių. Taip apie mūsų šalį rašoma ketvirtadienį pasirodžiusiame JAV naujienų svetainės zdnet.com straipsnyje.
Vilniaus panorama
Vilniaus panorama / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Užsienio žurnalistai primena, kad Lietuva gali pasigirti pačiu greičiausiu internetu už priimtiną kainą visoje Europoje ir neseniai pritraukė tokius pasaulio verslo grandus kaip informacinių technologijų milžinė „Google“, draudimo korporacija „AIG“ ir prekiautoja vertybiniais popieriais „Nasdaq“.

Zdnet.com rašo, kad Lietuvoje yra įsikūrusios 13 iš 20 didžiausių IT bendrovių Baltijos šalyse.

Zdnet.com rašo, kad Lietuvoje yra įsikūrusios 13 iš 20 didžiausių IT bendrovių Baltijos šalyse.

Lazerių technologijų, IT, biotechnologijų ir nanotechnologijų bendrovės 2015 m. sukūrė apie ketvirtadalį šalies BVP ir buvo atsakingos už 80 proc. Lietuvos eksporto.

Lietuvos ekonomika 2014 m. augo 2,9 proc., o šiais metais, planuojama, kad pasieks 3,6 proc. ribą. Be to, šalis sausio mėnesį tapo euro zonos nare, rašo JAV žurnalistai.

Pažymima, kad Lietuvoje taip pat veikia tokios garsios pasaulinio lygio įmonės kaip „Bentley Systems“ ar „Western Union“, o tris milijonus gyventojų turinti šalis pirmauja ES pagal vienam gyventojui tenkančią matematikos, tiksliųjų mokslų ir technologijų studentų dalį.

Straipsnyje kalbinamas ir investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas. Jis džiaugėsi vis didėjančiu IT studijuojančių jaunuolių skaičiumi ir pridūrė, kad greitu metu bus pradėta vykdyti jaunųjų talentų pritraukimo programa, orientuota į užsienio universitetuose besimokančius lietuvius.

Dar vienas Lietuvos privalumas, anot užsienio žurnalistų, yra trumpas naujos įmonės atidarymo laikas – vos trys dienos.

„Šalis yra tarp labiausiai išsilavinusių visame žemyne ir turi didžiausią universitetus baigusių asmenų dalį 30–34 m. amžiaus grupėje. Mokymasis internetu Lietuvoje yra populiaresnis negu kurs nors kitur Europoje, o beveik visi jauni profesionalai šneka angliškai“, – rašoma zdnet.com straipsnyje.

Dar vienas Lietuvos privalumas, anot užsienio žurnalistų, yra trumpas naujos įmonės atidarymo laikas – vos trys dienos.

Pažymėta, kad 2015 m. verslo aplinką vertinančiame indekse „Doing Business“ Lietuva užėmė trečią vietą tarp Europos ir Vidurio Azijos šalių bei 24 vietą visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai