Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nusprendė įvesti sankcijas Venesuelos prezidento N.Maduro sūnui

Jungtinės Valstijos penktadienį įvedė sankcijas Venesuelos prezidento Nicolo Maduro sūnui už jo tarnybą tėvo „neteisėtam režimui“. Įvestomis sankcijomis įšaldomas visas turtas, kurį 29 metų Nicolas Ernesto Maduro Guerra turi Jungtinėse Valstijose, bei uždraudžia amerikiečiams ir Jungtinių Valstijų įstaigoms užsiimti verslu su politiko sūnumi.
Nicolas Maduro laiko naująją Venesuelos valiutą
Nicolas Maduro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Įgyvendindamas autoritarinį režimą N.Maduro kliaujasi savo sūnumi Nicolu ir kitais jam artimais asmenimis, kad išlaikytų ekonomiką suspaudusius gniaužtus ir slopintų Venesuelos žmones, – pranešė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas. – Iždas ir toliau kovos su režimo vykdytojų giminaičiais, kurie gauna naudos iš N.Maduro korupcijos.“

Naujausi JAV veiksmai įgyvendinti tuo metu, kai N.Maduro siekia įtvirtinti savo valdžią po to, ką Karakasas pavadino nepavykusiu Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido valstybės perversmo mėginimu.

J.Guaido, kuris yra opozicijos kontroliuojamos Nacionalinės Asamblėjos lyderis, Venesuelos prezidentu pripažįsta JAV ir daugiau nei 50 kitų šalių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Venesuelos lyderiu pasiskelbęs Juanas Guaido
AFP/„Scanpix“ nuotr./Venesuelos lyderiu pasiskelbęs Juanas Guaido

Nusitaikęs į N.Maduro sūnų, Jungtinių Valstijų iždas pažymėjo, kad jis yra provyriausybinės Steigiamosios asamblėjos narys, kurį N.Maduro naudoja kaip Nacionalinės Asamblėjos atsvarą.

JAV pareiškime tvirtinama, kad Steigiamoji asamblėja buvo „sukurta per nedemokratinį procesą, kurį inicijavo N.Maduro vyriausybė, kad pamintų Venesuelos žmonių valią“.

Pareiškime taip pat teigiama, kad Maduro Guerra „pelnėsi iš Venesuelos kasyklų kartu su N.Maduro ir jo žmona Cilia Flores“ bei dalyvavo propagandos ir cenzūros skleidime ​​savo tėvo vyriausybės vardu.

Venesuela pavadino šias sankcijas išpuoliu prieš patį prezidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas