Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

JAV peržiūri kinų prekėms taikomus importo muitus, kurių galiojimas artėja prie pabaigos

Liepą turi baigti galioti šimtų milijardų JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms Jungtinių Valstijų nustatyti importo muitai, tačiau jų galiojimas gali būti pratęstas, jeigu to paprašys pakankamai įmonių, pareiškė JAV pareigūnai.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muitai Prekės

Amerikiečiams susidūrus su didžiausia per daugiau kaip keturis dešimtmečius infliacija, o bendrovėms patiriant sunkumų siekiant apsirūpinti pagrindinėmis žaliavomis ir prekėmis, JAV prezidentas Joe Bidenas vis garsiau raginamas atsikratyti baudžiamųjų muitų, kurie buvo nustatyti per jo pirmtako Donaldo Trumpo pradėtą prekybos karą.

Šie importo muitai pirmą kartą buvo nustatyti 2018 metais ir palaipsniui buvo pritaikyti maždaug 350 mlrd. JAV dolerių vertės metiniam importui iš Kinijos. Muitai buvo įvesti Vašingtonui keršijant Pekinui už amerikiečių intelektinės nuosavybės vagystes ir priverstinį technologijų perdavimą.

Priemonių galiojimas pasibaigs liepos 6 dieną, nebent būtų pateiktas prašymas pratęsti šį terminą ir tokiu atveju būtų surengta muitų peržiūra.

JAV prekybos pareigūnai antradienį pareiškė, jog oficialiai prašo visuomenės pateikti komentarų, ar reikėtų pratęsti muitų galiojimą. Be kita ko, siunčiami laiškai 600 bendrovių, kurios buvo išreiškusios paramą tokioms priemonėms.

„Pagal įstatymus, muitų galiojimas turi pasibaigti praėjus ketveriems metams nuo jų įvedimo, nebent mes atliktume šį procesą ir gautume prašymą pratęsti šias priemones“, – pareiškė reporteriams JAV prekybos atstovo biuro aukštesnio rango pareigūnas.

Jis atsisakė pasakyti, ar, svarstant galimą muitų galiojimo pratęsimą, bus atsižvelgiama į dideles vartotojų kainas, bet visgi nurodė, kad, atliekant bet kokią peržiūrą, bus įvertintas „tokių veiksmų poveikis Jungtinių Valstijų ekonomikai, įskaitant vartotojus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius