Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pranešė sudariusios susitarimą su JK dėl muitų plieno ir aliuminio importui atšaukimo

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė susitarusios su Didžiąja Britanija panaikinti muitus plieno ir aliuminio importui, kuriuos 2018 metais nacionalinio saugumo sumetimais įvedė buvęs prezidentas Donaldas Trumpas.
Plienas
Plienas / 123RF.com nuotr.

„Leisdami neapmuitinamo plieno ir aliuminio srautą iš JK, dar labiau sumažiname atotrūkį tarp šių gaminių pasiūlos ir paklausos Jungtinėse Valstijose“, – sakoma prekybos sekretorės Ginos Raimondo pranešime.

„Panaikindami JK atžvilgiu įvestus atsakomuosius muitus, mes vėl atveriame Didžiosios Britanijos rinką mėgstamiems Amerikos gaminiams“, – pridūrė ji.

Šis susitarimas – tai dar vienas JAV prezidento Joe Bideno pastangų išspręsti prekybos ginčus su JAV sąjungininkėmis rezultatas. Dalis ginčų trunka jau daug metų, o kiti prasidėjo vadovaujant D.Trumpo administracijai.

Vašingtonas ir Londonas sausį paskelbė apie derybų pradžią, kad užbaigtų ginčą, prasidėjusį, kai D.Trumpas, kad apsaugotų JAV pramonę, įvedė 25 proc. muitus iš Didžiosios Britanijos ir kitų šalių importuojamam plienui bei 10 proc. muitus aliuminiui.

Remiantis antradienį paskelbtu susitarimu, Didžioji Britanija panaikins atsakomuosius muitus, taikomus 500 mln. JAV dolerių vertės importui iš JAV, įskaitant alkoholį ir plataus vartojimo prekes.

Jame taip pat teigiama, kad bet kuri Didžiosios Britanijos plieno įmonė, „priklausanti Kinijos įmonei, privalo atlikti savo finansinių įrašų auditą, kad įvertintų Kinijos vyriausybės įtaką“. Audito rezultatais bus pasidalinta su Jungtinėmis Valstijomis, nurodė Prekybos departamentas.

Susitarimas pasiektas po dvi dienas trukusių JAV prekybos atstovės Katherine Tai ir JK tarptautinės prekybos sekretorės Anne-Marie Trevelyan derybų Baltimorės uostamiestyje dėl didesnio masto prekybos santykių.

A.-M.Trevelyan taip pat susitiko su G.Raimondo, kad užbaigtų susitarimą dėl muitų, taikomų metalų importui.

Pranešime K.Tai teigė, kad susitarimas „perteikia prezidento J.Bideno viziją atkurti santykius su mūsų sąjungininkėmis, o taip pat jis padės užtikrinti ilgalaikį mūsų plieno ir aliuminio pramonės gyvybingumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai