Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV prekybos reguliuotojai pareiškė „Amazon“ antimonopolinį ieškinį

JAV federalinė prekybos komisija (FTC) – pagrindinė šalies konkurencijos prievaizdų institucija – pareiškė „Amazon“ antimonopolinį ieškinį, kuriame elektroninės prekybos milžinę apkaltino įgijus neteisėtą monopoliją slopinant galimus konkurentus.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Amazon

„Mūsų skunde išdėstyta, kaip „Amazon“ taikė tam tikrą baudimo ir prievartos taktiką, siekdama neteisėtai išsaugoti savo monopolį“, – pareiškė komisijos pirmininkė Lina Khan (Lina Chan).

Anot jos, „Amazon“ „naudojasi savo monopolio galia savo turtėjimui, kartu didindama kainas ir blogindama paslaugų kokybę dešimtims milijonų JAV namų ūkių, kurie perka prekes jos platformoje, ir šimtams tūkstančių bendrovių, kurios jiems tiekia savo prekes per „Amazon“.

Prie komisijos šioje byloje prisijungė 17 valstijų.

„Retai kada JAV antimonopolinės teisės istorijoje viena byla galėtų atnešti tiek daug naudos tiek daug žmonių“, – sakė FTC Konkurencijos biuro direktoriaus pavaduotojas Johnas Newmanas (Džonas Njumenas).

„Amazon“ atstovai kaltinimus pavadino nepagrįstais ir pareiškė esantys pasirengę ginti savo poziciją teisme.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ anksčiau rašė, kad „Amazon“ gali būti pareikštas ieškinys, nes bendrovei ir reguliuotojui nepavyko pasiekti susitarimo dėl tam tikros bendrovės praktikos.

FTC, be kita ko, nepatenkinta tuo, kad bendrovė savo platformoje teikia pirmenybę savo, o ne konkurentų, mažmeniniams pasiūlymams, taip pat tuo, kaip bendrovė elgiasi su trečiosios šalies pardavėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas