Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ragina atidėti ES skaitmeninio mokesčio planus

JAV skubiai prašo ES atidėti bloko mastu planuojamą skaitmeninį mokestį, perspėdamos, kad tai gali paralyžiuoti tarptautines derybas dėl globalaus mokesčio, sakoma JAV diplomatiniame dokumente, su kuriuo trečiadienį susipažino naujienų agentūra AFP.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / 123RF.com nuotr.

Savo tapatybės nepanorę atskleisti diplomatai teigė, jog argumentas išsakytas pastarosiomis dienomis per diplomatus kelioms ES sostinėms.

ES planuojamas mokestis, kurį Europos Komisija turėtų paskelbti liepos 14 dieną, „kelia grėsmę pažangai, pasiektai EBPO / G-20“, sakoma JAV diplomatiniame dokumente.

„Raginame jus bendradarbiauti su Europos Vadovų Taryba ir Europos Komisija“, ir atidėti mokesčio priėmimą, pridėta dokumente, nurodant Europos institucijas, kurioms bus pavesta įgyvendinti ES planą.

Metas, kada planuojama paskelbti apie mokestį „kelia riziką visiškai sustabdyti derybas jautriame jų etape“, pridūrė JAV.

Paryžiuje įsikūrusioje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) šiuo metu vyksta derybos tarp 139 šalių, siekiant užtikrinti, kad liepos 9 dieną Venecijoje įvyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikime finansų ministrai sudarytų svarbų preliminarų susitarimą dėl pasaulinio mokesčio.

Tuomet diskusijos bus tęsiamos, tikintis galutinio susitarimo kiek vėliau šiais metais.

Diplomatiniai šaltiniai teigė naujienų agentūrai AFP, jog JAV prašymas buvo pateiktas kelių ES šalių, įskaitant Vokietiją, Nyderlandus ir Šiaurės šalis, ministerijoms, nors institucijos atsisakė patvirtinti lobistines pastangas.

Kartu su Airija šalys, į kurias kreipėsi Vašingtonas, nepritarė ankstesniam ES skaitmeninio mokesčio planui, pagal kurį JAV technologijų milžinėms taikomi mokesčiai būtų padidėję.

Vėlesni Prancūzijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse patvirtinti skaitmeniniai mokesčiai sulaukė aršaus pasipiktinimo iš tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris, atsakydamas įvedė muitus vynui ir kitiems ES produktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai