Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV verslas paragino vyriausybę atverti šalies sienas europiečiams

JAV Prekybos rūmai penktadienį paragino Vašingtoną panaikinti apribojimus lankytojams iš Europos, kaip tai padarė Briuselis keliautojų iš Jungtinių Valstijų atžvilgiu.
Vašingtonas
Vašingtonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjunga (ES), kurios turizmo sektorius smarkiai nukentėjo nuo kelionių apribojimų, įvestų prasidėjus COVID-19 pandemijai, atvėrė sienas amerikiečiams, kurie yra pasiskiepiję nuo koronaviruso arba turi neigiamus COVID-19 testus, tačiau JAV šio žingsnio dar nežengė.

„Kviečiame [JAV prezidento] administraciją atsakyti tuo pačiu ir kuo skubiau leisti sugrįžti Europos keliautojams į JAV“, – pareiškė Prekybos rūmų – didžiausios šalies verslo grupės – vyresnioji viceprezidentė Europos reikalams Marjorie Chorlins.

„Saugių transatlantinių kelionių atnaujinimas yra labai svarbus mūsų šalies ekonomikos atsigavimui, nes asmeniniai verslo ryšiai ir tarptautinis turizmas padės skatinti ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą visoje šalyje“, – pridūrė ji.

Penktadienį viešėdamas Prancūzijoje JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas išreiškė viltį, kad europiečiai vėl galės keliauti į JAV.

„Tikiuosi, kad tai įvyks greitai. Mes tikrai to norime. Tikiuosi, kad tai bus ne mėnesių, o savaičių klausimas“, - internetiniame forume teigė A.Blinkenas.

Visgi jis atkreipė dėmesį į koronaviruso atmainą „Delta“, kuri pirmą kartą buvo aptikta Indijoje ir kuri sukėlė naują nerimą Vakarų šalyse.

JAV, be abejo, susiduria su mažesniu politiniu spaudimu panaikinti apribojimus. Nors nuo turizmo priklausomos Pietų Europos valstybės siekė ES atvėrimo, tuo tarpu JAV prezidentas Joe Bidenas išrinktas iš dalies dėl pažadų sutelkti dėmesį į pandemijos suvaldymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas