Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK prekybos sekretorė: sieksime prisijungti prie ES konsultacijų su PPO

Europos Sąjungai (ES) Pasaulio prekybos organizacijai (PPO) apskundus Kinijos prekybos suvaržymus Lietuvos verslui, Jungtinė Karalystė (JK) siekia prisijungti prie konsultacijų.
Pasaulio prekybos organizacija
Pasaulio prekybos organizacija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai pirmadienį socialiniame tinkle „Twiter“ pranešė JK tarptautinės prekybos sekretorė Anne-Marie Trevelyan.

„Mes palaikome savo sąjungininkus, Lietuvą ir ES, atsidūrus prieš Kinijos naudojamas prievartines prekybos praktikas. Todėl mes prašysime prisijungti prie ES konsultacijų su PPO, kaip trečioji šalis, užtikrinant, kad kartu įveiksime ekonominę prievartą prekyboje“, – teigė pareigūnė.

Pernai lapkritį Pekinas oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių. Diplomatiniam konfliktui vystantis Lietuvos verslininkai pranešė patyrę įvairių prekybos su Kinija apribojimų. Šalies politikai juos pavadino nepaskelbtomis sankcijomis.

Kreipdamasi į PPO Europos Sąjunga išreiškė palaikymą Lietuvos verslo lyderių ir pareigūnų skundams, kad dėl šio ginčo Kinija blokuoja importą iš Lietuvos ir imasi kitokių ekonominių suvaržymų.

Kilus šiam ginčui palaikymą ES ir Lietuvai anksčiau taip pat išreiškė JAV ir Australija, kurios irgi teigė prisijungsiančios prie konsultacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas