Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bideno administracija siūlo minimalų mokestį turtingiausiems namų ūkiams

Pagal pirmadienį pristatytą JAV prezidento Joe Bideno administracijos pasiūlymą turtingiausi Amerikos mokesčių mokėtojai kasmet mokės minimalų savo pajamų mokestį.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis minimalus mokestis bus taikomas tik turtingiausiems 0,01 proc. namų ūkių su daugiau kaip 100 mln. dolerių (90,9 mln. eurų), o daugiau kaip pusė šių pajamų bus gauta vien iš milijardierių“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

„Tai užtikrins, kad per metus jie sumokėtų bent 20 proc. federalinių pajamų mokesčių nuo savo bendrų pajamų“, – nurodė Baltieji rūmai.

Šia sąlyga metiniame biudžeto pasiūlyme patenkinamas J.Bideno Demokratų partijos progresyviųjų įstatymų leidėjų reikalavimas didinant mokesčius turtingiausiems amerikiečiams spręsti nelygybės problemą.

Panašūs pasiūlymai buvo aptarinėjami pernai derantis dėl didžiulio išlaidų projekto „Build Back Better“, J.Bideno pasiūlyto siekiant peržiūrėti šalies socialines paslaugas ir kovoti su klimato kaita, bet įstrigusio dėl Kongreso demokratų nesutarimų.

Biudžeto pasiūlyme taip pat numatoma iki 28 proc. padidinti bendrovių pelno mokesčio tarifą, panaikinant 2017 metais, valdant J.Bideno pirmtakui respublikonui Donaldui Trumpui, priimtą įstatymą dėl šio mokesčio sumažinimo iki 21 procento.

„Nors smarkiai išaugo jų pelnas, neišaugo jų investicijos į mūsų ekonomiką: mokestinės lengvatos nepasiekė darbuotojų ar vartotojų“, – sakė Baltieji rūmai ir nurodė, kad naujasis tarifas „vis tiek yra mažiausias mokesčio tarifas korporacijoms nuo Antrojo pasaulinio karo, išskyrus periodą po mokesčio sumažinimo 2017 metais“.

Vašingtonas parėmė susitarimą, suderėtą globojant Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (OECD), dėl minimalaus 15 proc. mokesčio bendrovėms visame pasaulyje.

Šis biudžeto pasiūlymas „apima papildomas priemones siekiant užtikrinti, kad Jungtinėse Valstijose veikiančios tarptautinės bendrovės negalėtų naudotis mokesčių rojais norėdamos sumažinti pasaulinį minimalų mokestį“, sakė Baltieji rūmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai