Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 23

Šventojoje lietus praretino ne tik Joninių mugės lankytojų, bet ir prekiautojų gretas: dalis vietų buvo uždarytos

Šįkart Šventoji net keturioms dienoms tapo Joninių miesteliu. Čia nuo penktadienio įsikūrusi ir amatininkų mugė, tačiau sekmadienio lietus pirkėjus, matyt, išgąsdino, tad vidurdienį jų buvo tik vienas kitas. Dėl to ir dalis prekybininkų perpiet į darbą neatėjo, bet kiti neliūdi ir yra užtikrinti – žmonių dar tikrai ateis. 15min aiškinosi, iš kur jie tai žino, taip pat pasidairė, ką ir už kiek galima įsigyti šioje mugėje.
Joninių mugė Šventojoje
Joninių mugė Šventojoje / 15min.lt koliažas

Lietus geriau nei kepinanti saulė

Amatininkų mugė prasidėjo dar penktadienį ir tęsis iki pat pirmadienio.

Joje turėjo būti susirinkę daugiau nei 130 tautodailės, paveldo ir išskirtinių produktų kūrėjų, tačiau sekmadienio lietus, atrodo, išgąsdino ne tik Šventosios gyventojus ir turistus, bet ir pačius prekiautojus. Dalis prekybos vietų perpiet buvo uždarytos.

Patricija Adamovič / BNS/Tautodailininkų ir amatininkų mugė Šventojoje
Patricija Adamovič / BNS/Tautodailininkų ir amatininkų mugė Šventojoje

Tačiau kiti prekybininkai teigė dėl lietaus ir menko klientų skaičiaus dar nesijaudinantys ir per daug neliūdintys.

„Puiki prekyba, man labai gerai sekasi, vakar buvo labai daug žmonių“, – 15min patikino įdarytomis alyvuogėmis prekiaujantis Virgis.

Jis pats Šventosios Joninių mugėje – jau antrus metus. Virgis pamena, jog pernai šios šventės metu nelijo, orai buvo puikūs, tačiau tai nereiškia, kad dėl to prekyba buvo geresnė.

„Žinoma, jeigu jau žliaugia lietus, tada tikrai nėra gerai. Bet toks lietus – nieko blogo. Tada žmonės neina į paplūdimį, eina į kavines, po mugę vaikšto.

Patricija Adamovič / BNS/Pardavėjas Virgis
Patricija Adamovič / BNS/Pardavėjas Virgis

O ir prekės pačios neparsiduoda, jas parduodi savo energija, emocija, bendravimu su žmogumi. Su žmonėmis kalbiesi, pasiūlai ką nors, tada visada būna pardavimų. O jei sėdėsi telefone, tai nieko neparduosi net geru oru“, – aiškino Virgis.

Ir tada vyras paminėjo pagrindinę priežastį, kodėl klientai nuolat pas jį sugrįžta ir dar savo pažįstamus paragina užsukti.

„Mūsų produkcija pagaminta taip: 20 proc. yra įvairūs priedai, o 80 proc. – meilės“, – štai dėl ko prekyba sekasi, juokdamasis nurodė Virgis.

Tarp pirkėjų – ir mažiausieji

Antrus metus šioje mugėje prekiauja ir Artūras Gečas. Ant jo prekystalio – medus, žvakės, tačiau labiausiai visi graibsto bičių žiedadulkes.

Patricija Adamovič / BNS/Bitininkas Artūras Gečas
Patricija Adamovič / BNS/Bitininkas Artūras Gečas

„Žiedadulkės yra vitaminų bomba. Jos natūralios, bitučių surinktos ant kojyčių. Iki pietų reikia vieną arbatinį šaukščiuką suvalgyti, galima be nieko, galima sumaišius su medumi ar įdėjus į kokį vaisių kokteilį. Visur galima dėti“, – apie savo produkciją 15min pasakojo A.Gečas.

Jis sako pastebintis, kad žmonės ėmė rūpintis savo sveikata ir tai jau, matyt, diegiama net vaikams, mat tarp visų klientų A.Gečas sakosi sulaukiantis ir pačių mažiausiųjų. Jis pasakojo ir istoriją apie vieną aštuonmetį pirkėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas