Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24 /2023 11 25

Juodkalnijoje leista išduoti sulaikytą kriptovaliutų verslininką – investuotojai prarado 40 mlrd. JAV dolerių

Juodkalnijos teismas penktadienį patvirtino kriptovaliutų verslininko Do Kwono (Do Kvono) ekstradiciją.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Do Kwonas, kurio pilnas vardas ir pavardė yra Kwon Do-hyung (Kvon Dohjungas), yra vienas iš „Terraform Labs“ įkūrėjų.

Verslininkas pernai gegužę, prieš sužlungant jo bendrovei, pabėgo iš Pietų Korėjos į Singapūrą. Pabėgęs ir iš Singapūro jis buvo sulaikytas Adrijos jūros regione esančioje Juodkalnijoje už tai, kad naudojosi suklastotu pasu.

Tiek Pietų Korėja, tiek Jungtinės Valstijos siekia, kad Juodkalnija išduotų sulaikytą kriptovaliutų verslininką dėl jo bendrovės „Terraform“ dramatiško žlugimo praėjusiais metais, dėl kurio investuotojai prarado apie 40 mlrd. dolerių (36,81 mlrd. eurų) ir kuris sukrėtė pasaulines kriptovaliutų rinkas.

Podgoricos aukštesnysis teismas pareiškime nurodė, kad visos teisinės Do Kwono ekstradicijos sąlygos buvo įvykdytos.

Vis dėlto, kadangi jo ieško kelios šalys, teismas nurodė, kad pagal įstatymą teisingumo ministras turės nuspręsti, kuri šalis turi pirmenybę šioje ekstradicijos byloje.

Teisingumo ministras Andrejus Milovičius atsisakė atskleisti, į kurią šalį Do Kwonas bus deportuotas, tačiau ekstradiciją apibūdino kaip politinę.

„JAV yra pagrindinė mūsų užsienio politikos partnerė. Norime kuo greičiau pasirašyti dvišalį ekstradicijos susitarimą, kad būtų sukurtas teisinis pagrindas būsimoms ekstradicijoms“, – sakė A. Milovičius vietos televizijai „Vijesti“.

Nuo sulaikymo Juodkalnijoje, Do Kwonas nuolat įsipainioja į įvairias intrigas nesutarimų krečiamoje šalies politinėje arenoje.

Prieš birželį vykusius parlamento rinkimus kilo nesutarimų, kai buvęs laikinasis ministras pirmininkas Dritanas Abazovičius ir jo sąjungininkai apkaltino dabartinį ministrą pirmininką Milojko Spajičių, kad šis palaiko ryšius su Do Kwonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas