Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kainos pajūryje Naujųjų metų naktį: kiek teks pakloti už paskutinės minutės pasiūlymus?

Yra žmonių, kurie dar prieš pusę metų suplanuoja, kur švęs Naujuosius metus, o kiti rūpesčius dėl kitų metų sutiktuvių atideda paskutinei minutei. Tad kiek tektų sumokėti, jei nakvynės pajūryje paskutinei metų nakčiai ėmėte ieškoti tik dabar? Turizmo sektoriaus atstovai sako, kad rinktis vis dar yra iš ko, tačiau jie pažymi, kad laimi planuojantys iš anksto.
Tirštas rūkas ir lietus Palangoje
Tirštas rūkas ir lietus Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min panagrinėjo, kiek už nakvynę paskutinę metų dieną gruodžio 31–sausio 1-ąją dviem žmonėms tektų sumokėti Palangos, Nidos ir Šventosios apgyvendinimo įstaigose.

Palanga: dar liko ir brangesnių, ir pigesnių nakvynių

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė 15min sakė, kad planuojama, jog užimtumas Naujųjų metų naktį populiariausiame šalies kurorte sieks 90–100 proc.

„Dar ne vėlu ir šiandien užsirezervuoti kambarį. Vienuose objektuose liko pigesnių kambarių, kituose – atvirkščiai, išgraibsto brangesnius, nes jie didesni. Verta pastebėti, kad pasiūla Palangoje kiekvienais metais išauga dėl įvykusios kai kurių objektų plėtros. Daug žmonių įsigyja antrą būstą, tad dalis jų sutinka Naujuosius juose, o ne viešbučiuose“, – 15min komentavo I.Valaitienė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė

Pasak pašnekovės, tokių žmonių, kurie nakvyne susirūpina pačią paskutinę minutę, jau mažėja.

„Šitie žmonės dažniausiai nori vienai parai įsigyti kambario rezervaciją. Vienos paros pasiūlymai nuperkami labai greitai“, – nurodė kurorto viešbučių ir restoranų atstovė.

Tuo metu Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė svarstė, kad dalis žmonių linkę nakvynės ieškoti paskutinę akimirką, nes mano, kad taip sutaupys.

„Vieni žmonės ieško nakvynės, kuri atitiktų jų poreikius ir pageidavimus, o kiti linkę manyti, kad paskutinę minutę būna pigiausia. Bet Palangoje turime patirties, kad ne visą laiką reikia kliautis paskutine minute. Mano kitų metų palinkėjimas kurorto svečiams būtų planuotis iš anksto. Taip elgiantis galima rasti geresnių pasiūlymų“, – kalbėdama su 15min akcentavo R.Kmitienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė

Naudojantis Booking.com platforma, penktadienio vidurdienį Palangoje buvo užimta 90 proc. vietų.

Ieškantys kišenei itin draugiškų pasiūlymų vis dar turi iš ko pasirinkti – privataus nuomotojo valdomus vieno miegamojo apartamentus dviem žmonėms galite išsinuomoti už 66 eurus. Už šią sumą galima naudotis ir virtuve, o iki Palangos paplūdimio teks pėdinti šiek tiek daugiau nei 1 kilometrą.

Vienuose objektuose liko pigesnių kambarių, kituose – atvirkščiai, išgraibsto brangesnius, nes jie didesni.

Jei jūsų numatytas biudžetas nakvynei siekia iki 100 eurų, rinktis penktadienio vidurdienį buvo galima iš 9 pasiūlymų, dauguma jų – nakvynė privačiuose butuose ar svečių namuose. Čia galima rasti visus būtinus patogumus, kartais – balkoną, tačiau neverta tikėtis, kad už šią sumą gausite ir kokių nors papildomų pramogų ar paslaugų. Apsistojus tokiose vietose, iki jūros jus skirs 350 metrų–2 kilometrai.

Sumokėjus kiek daugiau – 122 eurus – du žmonės Naujųjų naktį gali apsistoti apartamentuose su terasa ir kiemeliu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga žiemą
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga žiemą

O jei galite sau leisti už vieną naktį pakloti iki 200 eurų, jums atsiveria dar platesnės pasirinkimo galimybės – už tiek galima įsikurti bute Palangos centre, erdviuose apartamentuose per du aukštus, vietose su terasomis.

Trokštančių itin patogiai praleisti paskutinę metų naktį akys krypsta į viešbučius, tačiau tokiems svečiams teks susitaikyti su aukštesnėmis kainomis. Štai apsistoti keturių žvaigždučių viešbutyje dviem žmonėms kainuos 212 eurų (pusryčiai neįskaičiuoti), o nakvynė kitame žinomame viešbutyje už naktį atsieis ir 300 eurų. Tiesa, pastarajame gausite ir pusryčius.

Brangiausi pasiūlymai, kuriuos penktadienio vidurdienį pateikė sistema, įkainoti beveik 500 eurų. Už tiek vienai nakčiai galima išsinuomoti vieno miegamojo namą, kurioje rasite ir pirtį bei terasą, galima naudotis kepsnine. Tiesa, sodyba nuo Palangos centro nutolusi beveik 15 kilometrų atstumu, tad norint vakare pasivaikščioti Basanavičiaus gatve gali kilti keblumų.

Už 492 eurus galite nakčiai apsistoti ir privačioje studijoje su vaizdu į jūrą ir balkonu. Tiesa, net ir paklojus tokią sumą aš pusryčius tektų susimokėti papildomai.

Nida: galima rinktis iš 17 pasiūlymų

O kur šventinę naktį galima apsistoti Nidoje?

„Šiuo metu veikiančių viešbučių Nidoje užimtumas yra nuo 70 iki 90 proc., Juodkrantėje šiame sektoriuje laisvų vietų ženkliai daugiau. Privatus apgyvendinimo sektorius pažymi, jog rezervacijos šį savaitgalį gana intensyvios”, – 15min sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ viešųjų ryšių specialistė Jovita Navickaitė-Petrikienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nidos prieplauka žiemą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nidos prieplauka žiemą

Nidos apgvendinimo įstaigose Naujųjų metų nakčiai likę jau nebedaug pasiūlymų – vos 17. Pigiausias iš jų – nakvynė mobiliame namelyje, už tai du asmenys sumokėtų 69 eurus.

Dar trys nuomotojai siūlo apsistoti už mažiau nei 100 eurų nakčiai. Pavyzdžiui, sumokėjus 89 eurus, galima gauti nakvynę dviviečiame numeryje Nidos centre.

Tie, kurie norės įtilpti į 100–200 eurų ribas, dar gali pasirinkti iš 11 pasiūlymų. Ką galima gauti už tiek? Dažnai tai – erdvesni apartamentai su būtinais patogumais, balkonu.

Daugiausia – 319 eurų – tektų mokėti už nakvynę viešbutyje.

Tiesa, J.Navickaitė-Petrikienė informavo, kad Nidos viešbučiuose du žmonės dar gali rasti nakvynių už 90–160 eurų nakčiai. Ne visus šiuos pasiūlymus rodo Booking.com.

Ką siūlo Šventoji?

Keliaujantys į Šventąją penktadienio vidurdienį galėjo rinktis iš 15 pasiūlymų. Pigiausia nakvynė dviem asmenims už vieną naktį vieno aukšto kotedže kainuotų 63 eurus.

Apsiribojant 100–200 eurų už nakvynę kainą sistema iš viso pateikė 10 pasiūlymų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedras vakaras Šventojoje
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedras vakaras Šventojoje

Pavyzdžiui, už 110 eurų Šventojoje galite gauti keturvietį numerį su balkonu ir kiemeliu. Sumokėjus keliolika eurų daugiau, apsistotumėte, kaip teigiama, „ištaigingame numeryje šeimai“ su įskaičiuotais pusryčiais.

Daugiausiai – 255 eurus – mokėtų svečiai, apsistoję atostogų būste, kuriame, kaip skelbiama, gali tilpti 6 žmonės. Jame svečiai ras terasą, kepsninę ir vaizdą į sodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas