Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdos ateina: kiek šįmet sumokėsite už žaliaskarę ar kėnį namams?

Netrukus – kalendorinė žiema, o ne už kalnų ir Kalėdos. Norintys pasipuošti namus jau ima dairytis eglučių ar kėnių internetu, netrukus jų bus galima įsigyti ir fizinėse parduotuvėse. Kiek šįmet mokėsime už žaliaskares ir kėnius vazonuose?
Kalėdų eglutė
Kalėdų eglutė / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Kalėdos Eglė Kėnis

Kainos varijuoja, pristatys net maisto kurjeriai

UAB Agrofirma „SĖKLOS“ marketingo vadybininkė Raimonda Kirpliukaitė Baliukynė 15min pasakojo, kad tiek kėnių, tiek eglių pardavimai šiais metais didesni palyginti su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu, tad žmonės esą jau intensyviai ruošiasi šventėms.

Labiausiai, anot jos, puošiasi didžiųjų miestų gyventojai – Vilniaus, Kauno, taip pat pajūrio miestai – Klaipėda, Palanga, Kretinga.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė antrino, kad pastebima, jog pirkėjai šventėms pradeda ruoštis anksčiau ir ieško tiek kalėdinių dovanų, tiek ir šventinių dekoracijų namams, tarp jų – ir kalėdinių eglučių.

„Žalioje stotelėje“ prekiaujama tiek kalėdinėmis eglutėmis, tiek kėniais vazonuose. Kėniai atsivežti iš Danijos medelynų, o eglės iš Lietuvos ūkių.

„Kirstomis eglėmis ir kėniais pradėsime prekiauti jau nuo gruodžio pradžios. Jie taip pat bus tiek daniški, tiek lietuviški“, – teigė R.Kirpliukaitė Baliukynė.

Pasak I.Škensbergaitės Gedminės, klientai labiausiai mėgsta kėnius, jų spygliai nebyra, labai minkšti ir sodriai žalios spalvos.

„Tinkamai prižiūrint ši rūšis puikiai atrodo net iki 5 savaičių kambario temperatūroje. Klientams galime pasiūlyti kirstų kėnių nuo 1 m. iki 3 m. aukščio. Taip pat, juos galima įsigyti internetu su pristatymu į namus“, – teigė ji.

„SilverTree.lt“ komanda savo komentare 15min nurodė, kad daugiausia susidomėjimo žmonės rodo gruodžio 1d. – gruodžio 10d. ir taip pat pastebėjo, kad žmonėms labiau patinka kėniai, nes jie išlaiko spyglius ilgiau ir yra puresni, nei lietuviškosios eglės.

Beje, šiais metais į konkurencinę kovą stoja ir maisto pristatymo platformos bei virtualios greitojo pristatymo parduotuvės. Užsisakyti eglutę siūloma vos per kelias akimirkas išmaniajame telefone.

Didesnėmis eglutėmis, įsigytomis per „Bolt Food“ maisto pristatymo platformą, nuo gruodžio rūpinasi dedikuota specialistų komanda Vilniuje, o mažiausios gyvos bei dirbtinės eglutės nuo kitos savaitės keliaus su maisto kurjeriais iš „Bolt Market“ parduotuvių Vilniuje ir Kaune.

„Eglutėmis prekiaujame jau septintus metus – per visą šį laiką matome stipriai kintančius pirkėjų lūkesčius. Nors svarbiausia išlieka šventinė nuotaika, šiuolaikinis miesto gyventojas tikisi ir kokybiškos paslaugos: eglutės pristatymo bei utilizacijos, domisi medžio kilme ir poveikiu aplinkai, todėl ir šio sezono naujiena – eglutės užsakymas per programėlę, vos per kelias akimirkas, yra natūralus progresas“, – sako „Silver Tree“ vadovas Mantas Pupelis.

„Žalios stotelės“ tinklalapyje matyti, kad kainos varijuoja. Eglutę vazone, priklausomai nuo dydžio, galima įsigyti nuo 6,29 euro iki 31 euro. Brangiausiai kainuoja 120-150 cm dygioji sidabrinė eglė. Tuo metu 80-100 cm kaukazinis kėnis kainuotų 24 eurus, didesnis – 125-150 cm – 27 eurus.

„Perka tiek kėnius, tiek egles. Pardavimai pasiskirto labai tolygiai ir išskirti negalime, nes skirtumas 1-2 proc.“, – tikino R.Kirpliukaitė Baliukynė.

„Lidl“ prekybą gyvomis eglutėmis pradeda nuo lapkričio 30 dienos.

„Asortimente pasiūlysime tiek paprastąją lietuvišką eglę, kurios kaina 14.99 euro, taip pat sidabrinę eglę už 17.99 euro ir kaukazinį kėnį, kurio kaina yra 24.99 euro. Šios eglutės ne kirstos, o įsodintos vazonuose. Artėjant šventėms pasiūlysime įsigyti ir kirstų kėnių“, – komentavo L.Skersytė.

Silvertree.lt matyti, kad pigiausias 100-125 cm kėnis kainuotų 54,95 eurus. Brangiausi būtų nestandartino dydžio kėniai – 250-450 cm. Jie atsieitų 179,95-489,95 euro.

„Ermitažas“ pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorė Indrė Škensbergaitė Gedminė taip pat teigė, kad šįmet kalėdinių eglučių kainos nuo pernai iš esmės nekito.

„Vis dėlto mūsų tinklas šiemet fokusuojasi į pasirinkimą kainos atžvilgiu, tad populiariausią 1,5 m. kirstą kėnį „Ermitaže“ klientams siūlome už 9,99 Eur, o tai yra net 40 proc. pigiau nei pernai“, – pažymėjo I.Škensbergaitė Gedminė.

„Kesko Senukai Lithuania“ bendrovės komentare teigiama, kad kalėdinių medelių kainos išlieka panačios kaip prieš metus – vazone augantys medeliai kainuoja nuo 26,99 eurų.

Perka ne tik eglutes ir kėnius vazonuose

Pasak R.Kirpliukaitės Baliukynės, šiuo metu žmonės intensyviai įsigyja gyvų eglių vainikus ir kėnių kompozicijas iš šakų, nes Advento laikotarpis jau čia pat.

„Kesko Senukai Lithuania“ bendrovės komentare taip pat teigiama, kad nemažėja ir kalėdinių vainikų bei šakų populiarumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas