Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kalėdų pietus pasišildysiu mikrobangų krosnelėje“ – britai išgyvena pragyvenimo išlaidų krizę

Kristie nėra vienintelė, kuri planuoja šį šventinį sezoną apkarpyti išlaidas, tačiau ji taip nerimauja dėl savo finansų, kad per Kalėdas planuoja valgyti mikrobangų krosnelėje pašildytus pietus.
Mikrobangų krosnelėje šildomas maistas
Mikrobangų krosnelėje šildomas maistas / 123RF.com nuotr.

Anonime norėjusi išlikti vieną vaiką turinti moteris BBC sakė, kad šiuo metu negali sau leisti naudotis elektrine virykle.

BBC apklausa rodo, kad trys iš penkių Jungtinės Karalystės gyventojų per šias Kalėdas taupys lėšas, infliacijai šalyje pasiekus 40 metų nematytas aukštumas, o kainoms per metus išaugus 10,1 proc.

Rugsėjį pragyvenimo išlaidos padidėjo dėl išaugusių maisto kainų, taip pat dėl didėjančių sąskaitų už energiją ir transporto išlaidų.

123RF.com nuotr./Londonas
123RF.com nuotr./Londonas

Iš Somerseto kilusi Kristie pasakojo, kad pernai per Kalėdų pietus ji su sūnumi valgė kalakutieną ir kumpį su daržovėmis. Tačiau šiemet ji neketina naudoti viryklės, nes gauna labai dideles sąskaitas už elektrą.

„Negaliu sau leisti įjungti viryklės, naudoju mikrobangų krosnelę. Tad kaip ruošiu Kalėdų vakarienę sau ir savo sūnui?“ – sakė ji BBC.

„Geriau jau nusipirksiu indiškų patiekalų iš „Tesco“ ir įdėsiu juos į mikrobangų krosnelę“, – pridūrė moteris.

Sūnus su manimi susitarė, kad šiemet abu nusipirksime po dekoratyvinę kalėdinę kojinę ir užpildysime ją nedidelėmis dovanėlėmis, nes daugiau nieko negalime sau leisti.

Dėl augančių pragyvenimo išlaidų ji šiemet planuoja mažiau lėšų skirti dovanoms.

„Sūnus su manimi susitarė, kad šiemet abu nusipirksime po dekoratyvinę kalėdinę kojinę ir užpildysime ją nedidelėmis dovanėlėmis, nes daugiau nieko negalime sau leisti“, – teigė ji.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Tesco“ prekybos centras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Tesco“ prekybos centras

BBC užsakymu „Savanta Comres“ atlikta 4132 žmonių apklausa atskleidė, kad suaugusieji, kurių namų ūkio pajamos neviršija 40 tūkst. svarų sterlingų (45,678 tūkst. eurų) per metus, dažniau teigė, kad šiemet per Kalėdas išleis mažiau.

Tik 3 proc. apklaustųjų teigė, kad šiemet didins Kalėdoms skirtas išlaidas.

25–34 metų amžiaus jaunimas, palyginti su kitomis amžiaus grupėmis, gerokai dažniau teigė, kad šiemet planuoja išleisti mažiau nei įprastai per didžiąsias metų šventes.

Bigstockphoto.com/Londonas
Bigstockphoto.com/Londonas

Beveik trys ketvirtadaliai šios amžiaus grupės žmonių teigia, kad jų Kalėdų išlaidos šiemet bus mažesnės.

Du iš penkių apklaustųjų, kurie atidėjo pinigų, daugiausia planuoja juos išleisti dovanoms, maistui ir gėrimams, mažiau žmonių taupo kelionėms ir socialiniams renginiams, pavyzdžiui, vakarėliams ir išvykoms.

Apklausa buvo atlikta šio mėnesio pradžioje, prieš iždo kancleriui Jeremy Huntui atšaukiant kai kurių mokesčių mažinimo planus ir įspėjant apie tolesnį vyriausybės išlaidų mažinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas