Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kantrybė ir konkreti vizija atsipirks naujos biotechnologijų gamyklos pavidalu

Lietuvos regionų plėtrai skirta Ūkio ministerijos priemonė „Regio Invest LT+“ prisideda prie daugybės įmonių sėkmės istorijų už didžiųjų miestų ribų. ES investicijos pagal minėtąją priemonę, pasiekė ir šiuo metu Elektrėnuose įsikūrusią UAB „Bio Circle Balticum“. Investicijų rezultatas – planuojama statyti nauja gamykla ir sukurtos naujos aukštos kvalifikacijos reikalaujančios darbo vietos jau netolimoje ateityje.
Biotechnologijų laboratorija
Biotechnologijų laboratorija / 123rf.com nuotr.

Kaip teigė šios inovatyvius ir tausojančius aplinką bei žmogaus sveikatą paviršių valymo ir priežiūros produktus gaminančios įmonės direktoriaus pavaduotojas Romualdas Mikštas, iš viso pagal priemonę „Regio Invest LT+” bendrovė sulauks 1,277 mln. Eur ES investicijų. Šiuo metu sutartis dėl investicijų jau baigiama derinti ir ją planuojama pasirašyti šį mėnesį.

Šiuo metu sutartis dėl investicijų jau baigiama derinti ir ją planuojama pasirašyti šį mėnesį.

Svarbus klausimas – kaip įmonė ketina panaudoti šias ES investicijas?

„Projekto įgyvendinimo metu numatoma pastatyti naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis bei sukurti naujas darbo vietas“, ─ aiškina R.Mikštas ir priduria, kad ES investicijos pagal priemonę „Regio Invest LT+” leis naujos gamyklos projektą įgyvendinti didesniu mastu, per trumpesnį laiką ir pasiekti geresnę kokybę.

„Lėšos bus skirtos naujos gamyklos pastatymui Vilniaus rajone, Putiniškėse, šalia automagistralės Vilnius – Panevėžys. Šiuo metu gamybines patalpas nuomojamės Elektrėnuose. Taip pat dalis lėšų bus panaudotos naujos našumą didinančios įrangos įsigijimui, bei darbo vietų sukūrimui“, ─ džiaugiasi bendrovės atstovas.

Maža to, investicijos padidins ir šios Lietuvoje savo produkciją gaminančios įmonės konkurencingumą svetur – duos teigiamą impulsą veiklos užsienio rinkose plėtrai. Svarbu pažymėti, kad įmonės produkcija didžiąja dalimi yra eksportuojama į užsienio rinkas, o plati eksporto geografija apima Rusiją, Latviją, Estiją, Lenkiją bei Vokietiją.

Biotechnologijų įmonė „Bio Circle Balticum“, kuri veiklą pradėjo 2012 m. pabaigoje, jau dabar turi 22 darbuotojus, o per ateinančius dvejus metus numatoma sukurti dar ne mažiau kaip 18 darbo vietų aukštos kompetencijos darbuotojams, dirbsiantiems ne tik su įdiegtomis technologijomis, bet ir su jomis susijusiose technologinio proceso ir kokybės valdymo, verslo vystymo ir pardavimų srityse.

Visi šie ambicingi įmonės planai būtų gerokai lėtesni, o gal ir kuklesni, jei ne investicijos, gautos pagal priemonę „Regio Invest LT +”. Priemonė „Regio Invest LT+“ skirta paskatinti regionuose įsikūrusių mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių, investicijas į naujų gamybos technologinių linijų įsigijimą ir diegimą, esamų modernizavimą, modernių ir efektyvių technologijų diegimą.

Jos pagrindinis tikslas – sudaryti sąlygas plėtoti verslą, diegti modernią įrangą, kurti naujas darbo vietas ir jas išlaikyti ne didžiuosiuose šalies miestuose, o regionuose.

R. Mikštas sako, kad sprendimą, ar bus nuspręsta ES investicijas skirti būtent šiai biotechnologijų įmonei, nekantravo sužinoti kuo greičiau, bet patikino, kad laukimas buvo vertas teigiamo rezultato.

ES - UKMin logo
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas