Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa: ketvirtadalis Lietuvos gyventojų rekomenduotų dirbti startuolyje

Ketvirtadalis Lietuvos gyventojų dirbti startuolyje rekomenduotų dėl potencialo, naujų ir didelių galimybių, tačiau dešimtadalis baiminasi nestabilumo ir nepastovumo, rodo startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ inicijuota apklausa.
Verslo planavimas
Verslo planavimas / 123rf.com nuotr.

„Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė sako, kad pastaruosius trejus metus Lietuvoje veikiantys startuoliai sparčiai augo – įdarbino beveik 7 tūkst. darbuotojų, jų atlyginimai augo vidutiniškai iki 3,8 tūkst. eurų. Anot jos, šiuo metu startuolių rinkoje trūksta kompetentingų specialistų.

„Tolesnis spartus augimas neįmanomas be aukščiausios kvalifikacijos talentų – vos 3 proc. apklaustųjų startuolius sieja su informacinėmis technologijomis (IT), panašiai tiek pat – su inovacijomis ar pažanga. Tinkamos kompetencijos specialistų sektoriuje labai trūksta“, – pranešime teigė I.Langaitė.

Apie 70 proc. apklaustųjų startuolius apibūdino kaip įmonę, turinčią drąsią verslo idėją ir potencialą greitai augti užsienio rinkose. Greitą augimą dažniau įvardija jaunesni tyrimo dalyviai, nestandartines ar drąsias idėjas – moterys, pranešė asociacija.

78 proc. apklaustųjų taip pat teigė, kad studijas baigiančiam savo vaikui ar kitam giminaičiui rekomenduotų arba greičiau rekomenduotų dirbti startuolyje.

Nors startuoliai daugiausiai siejami su nauja veikla bei naujovėmis, trečius metus iš eilės šis apibūdinimas tyrime įvardijamas vis rečiau, auga startuolių kaip verslo suvokimas.

Šiuo metu Lietuvoje aktyviai veikia per 870 startuolių, kuriuose dirba 17,5 tūkst. žmonių. 25 proc. įmonių veikia verslui skirtos programinės įrangos, 14 proc. – finansų technologijų, 10 proc. – sveikatingumo srityse.

Lietuvos gyventojų apklausą birželio 19–28 dienomis „Unicorns Lithuania“ užsakymu atliko „Spinter“. Iš viso apklausta 1012 gyventojų nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas