Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kazimiero Ramono byla dėl „Snoro“ bus nagrinėjama neviešai

Buvusio Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorius Kazimiero Ramono byla, kurioje jis kaltinamas sudaręs galimybę bankui „Snoras“ ilgą laiką slėpti tikrąją turto priklausomybę, bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.
Kazimieras Ramonas
Kazimieras Ramonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius pirmadienį patenkino prokuroro Dariaus Stankevičiaus prašymą bylą nagrinėti neviešai, išskyrus nuosprendžio paskelbimą, pranešė portalas delfi.lt.

Anot prokuroro, taip būtų apsaugota jautri informacija, kuria naudojamasi inspektuojant bankus. K.Ramonas ir jo advokatai prašė prokuroro prašymą atmesti, esą su banko ar tarnybine paslaptimi susijusių duomenų nėra, be to, „Snoras“ šiuo metu jau yra likviduojamas.

Anot prokuroro, taip būtų apsaugota jautri informacija, kuria naudojamasi inspektuojant bankus.

Pasak K.Ramono, visuomenė turi žinoti, kaip Lietuvos bankas priėmė sprendimus, tuo tarpu jo advokatas prašė teismo iš LB išreikalauti papildomų dokumentų – posėdžių išrašų, pareigybių aprašymų, „Snoro“ 2008-2010 metų inspektavimo ataskaitų ir kitų dokumentų, rašo delfi.lt.

K.Ramonas kaltinamas tuo, kad ilgą laiką sąmoningai bankui „Snoras“ leido nuo Lietuvos banko nuslėpti informaciją apie banko turtą, esantį Šveicarijos bankuose, ir dėl tokių tyčinių jo veiksmų nebuvo laiku nustatyta „Snoro“ banko finansinė padėtis, jog buvo reali grėsmė, kad šis bankas negalės atsiskaityti ir įvykdyti pagrįstų kreditorių finansinių reikalavimų

Anot prokurorų, tokiais veiksmais K.Ramonas diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, padarė didelę žalą Lietuvos banko institucijai, sumenkino valstybės tarnautojo autoritetą, dėl to padaryta didelė žala valstybės interesams.

K.Ramonas iš pareigų atleistas 2011 metų lapkričio pabaigoje. Bankų priežiūrai K.Ramonas vadovavo 15 metų – nuo1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų – nuo 1992-ųjų gruodžio.

Lietuvos Vyriausybė „Snoro“ banką nacionalizavo 2011 metų lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas