Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kepėjai: duona brangsta dėl daugelio priežasčių

Kepyklų vadovai įžvelgė kelias priežastis, kodėl brango duona: šiokios tokios įtakos tam turėjo spaudimas kelti atlyginimus darbuotojams, žaliavų kainos pokyčiai – brango cukrus, keitėsi ir miltų kaina, rašo „Lietuvos rytas“.
Duona
Duona / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, per metus juodos duonos kaina pasistiebė 12,35 proc. Kepėjai sako daugiausia kainas pakėlę 5 proc.

Pasak bendrovės „Fazer Bakery Baltic“ generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, daugiausia kilo pigiausios rinkoje duonos kaina: „Jos kainai žaliavų kainos turi daugiau įtakos“.

Pasak dienraščio, taip pat duonos kepėjai susiduria su dar dviem iššūkiais – emigracija bei konkurencija su kitais ūkio sektoriais, netgi su nekilnojamojo turto verslu.

„Su tuo susiduria visi, kuriems reikia daug rankų darbo. Nekilnojamojo turto rinkoje dabar nuotaikos teigiamos, daugėja statybų. Jei yra galimybė uždirbti keliais kartais, o ne keliais procentais daugiau, aišku, ką žmogus rinksis. Matome ir emigracijos rodiklius. Juk dažniausiai išvažiuoja ne tie žmonės, kurie gauna aukštesnes nei vidutinės pajamas, o darbininkai. Visa tai yra papildomi iššūkiai mums“, – kalbėjo „Fazer Bakery Baltic“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos