Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepėjai: duona brangsta dėl daugelio priežasčių

Kepyklų vadovai įžvelgė kelias priežastis, kodėl brango duona: šiokios tokios įtakos tam turėjo spaudimas kelti atlyginimus darbuotojams, žaliavų kainos pokyčiai – brango cukrus, keitėsi ir miltų kaina, rašo „Lietuvos rytas“.
Duona
Duona / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, per metus juodos duonos kaina pasistiebė 12,35 proc. Kepėjai sako daugiausia kainas pakėlę 5 proc.

Pasak bendrovės „Fazer Bakery Baltic“ generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, daugiausia kilo pigiausios rinkoje duonos kaina: „Jos kainai žaliavų kainos turi daugiau įtakos“.

Pasak dienraščio, taip pat duonos kepėjai susiduria su dar dviem iššūkiais – emigracija bei konkurencija su kitais ūkio sektoriais, netgi su nekilnojamojo turto verslu.

„Su tuo susiduria visi, kuriems reikia daug rankų darbo. Nekilnojamojo turto rinkoje dabar nuotaikos teigiamos, daugėja statybų. Jei yra galimybė uždirbti keliais kartais, o ne keliais procentais daugiau, aišku, ką žmogus rinksis. Matome ir emigracijos rodiklius. Juk dažniausiai išvažiuoja ne tie žmonės, kurie gauna aukštesnes nei vidutinės pajamas, o darbininkai. Visa tai yra papildomi iššūkiai mums“, – kalbėjo „Fazer Bakery Baltic“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai