Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 11

Atskleidė didžiausias pinigų sumas, kurias valstybė paveldėjo iš įpėdinių neturėjusių gyventojų

Jei gyventojas neturi įpėdinių, jo turtą paveldi valstybė, kuriai pereina tiek būstai, tiek ir piniginės lėšos ar daiktai. Valstybinė mokesčių inspekcija, kasmet paveldinti pinigus ir įvairius daiktus, atskleidžia, kas su jais nutinka ir kokias didžiausias sumas iš vieno asmens valstybė yra paveldėjusi per pastaruosius penkerius metus.
Paveldėjimas
Paveldėjimas / Shutterstock nuotr.

VMI Valstybei perduotino turto skyriaus vedėja Jolanta Povilauskė 15min teigė, kad gyventojo turtas paveldėjimo teise pereina valstybei įstatymu numatytais atvejais – vienas iš tokių, kai palikėjas neturi įpėdinių nei pagal įstatymą, nei pagal testamentą. Kiti atvejai gali būti, kai nė vienas įpėdinis nepriėmė palikimo ar iš visų įpėdinių atimta paveldėjimo teisė.

Valstybei paveldėjimo teise perėjusį kilnojamąjį turtą administruoja VMI, o nekilnojamąjį turtą – Turto bankas arba Nacionalinė žemės tarnyba.

Apie tai, kokius būstus valstybė paveldi iš gyventojų, 15min jau rašė. PLAČIAU SKAITYKITE: Ką iš gyventojų paveldi valstybė? Kraityje – ir 43 eurus tekainuojantis būstas

O štai tarp VMI perduoto turto būna tiek piniginės lėšos, tiek įvairūs daiktai. Ką su jais daro valstybė ir kokios yra didžiausios sumos, kurias per pastaruosius penkerius metus iš gyventojų paveldėjo valstybė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas