Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija apkaltino JAV „politiniu slopinimu“ dėl „TikTok“ ir „WeChat“ uždraudimo

Pekinas penktadienį apkaltino Jungtines Valstijas „slopinimu“, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) įvedė griežtus apribojimus Kinijos socialinės žiniasklaidos milžinėms „TikTok“ ir „WeChat“.
„TikTok“
„TikTok“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas (Vang Venbinas) spaudos pranešime teigė, kad JAV žingsnis žengtas amerikiečių vartotojų ir bendrovių sąskaita.

D.Trumpo dekretai, įsigaliosiantys per 45 dienas, uždraudžia JAV jurisdikcijai priklausantiems asmenims vykdyti verslą su „TikTok“ ar „WeChat“ savininkais.

D.Trumpas šių priemonių ėmėsi, dviem didžiausioms pasaulio ekonomikoms susirėmus daugybėje klausimų, pradedant nuo koronaviruso protrūkio valdymu iki Honkongo bei Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“.

D.Trumpo dekretuose teigiama, kad socialinės žiniasklaidos milžinės kelia grėsmę JAV „nacionaliniam saugumui, užsienio politikai ir ekonomikai“, todėl prezidentas siekia pažaboti Kinijos galią globalių technologijų srityje.

Wang Wenbinas teigė, kad „JAV dažnai piktnaudžiauja savo nacionaline galia ir nepagrįstai slopina ne JAV esančias bendroves“.

„JAV vartotojų ir bendrovių teisių ir interesų sąskaita JAV ... vykdo savavališką politinį manipuliavimą ir slopinimą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas