Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija griežtina grafito eksporto ribojimus, motyvuodama „nacionaliniu saugumu“

Kinija penktadienį paskelbė naujus tam tikrų rūšių grafito, kuris yra labai svarbus gaminant baterijas elektromobiliams, eksporto apribojimus.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Kinija Grafitas

Tokį žingsnį Pekinas žengė praėjus kelioms dienoms po to, kai Jungtinės Valstijos įvedė naujus apribojimus aukštųjų technologijų lustų eksportui.

Šią savaitę Vašingtonas pareiškė, kad sugriežtins pažangiausių puslaidininkių, itin svarbių dirbtinio intelekto sistemoms, eksporto ribojimus – tai naujausios jo pastangos apriboti Pekino prieigą prie pažangiausių technologijų.

Savo ruožtu Pekinas pavadino Vašingtono politiką nesąžininga ir ėmėsi atsakomųjų priemonių – nuo šiol eksportuotojai privalės prašyti specialių leidimų dviejų rūšių grafito tiekimui užsakovams užsienyje.

„Atsižvelgdama į būtinybę užtikrinti savo nacionalinį saugumą ir interesus, Kinija, vadovaudamasi įstatymais, įgyvendino tam tikrų grafito gaminių eksporto kontrolę“, – teigiama Kinijos prekybos ministerijos pranešime.

Grafitas paprastai naudojamas gaminant ličio jonų baterijas mobiliesiems telefonams, elektromobiliams ir kitiems įrenginiams.

JAV geologinės tarnybos duomenimis, pernai Kinija buvo grafito gamybos lyderė pasaulyje – jai teko net apie 65 proc. visos gamybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas