Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija panaikino daugiau kaip 20 metų galiojusį britiškos jautienos importo draudimą

Kinija panaikino daugiau kaip 20 metų galiojusį britiškos jautienos importo draudimą, kuris buvo įvestas dėl galvijų kempinligės protrūkio, trečiadienį pareiškė Jungtinės Karalystės vyriausybė.
Jautienos gabaliukas
Jautiena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kinija šiandien panaikino ilgai galiojusį draudimą importuoti jautieną iš Jungtinės Karalystės. Šis sprendimas yra labai svarbus Didžiosios Britanijos gamintojams, nes jo teigiamas poveikis vien per pirmuosius penkerius metus sudarys apie 250 mln. svarų (284 mln. eurų)“, – nurodoma vyriausybės pranešime.

Prieš dvi dienas Kinija pasirašė susitarimą, kuriuo panaikino prieš daugiau kaip dešimtmetį nustatytą draudimą importuoti prancūzišką jautieną.

Derybos dėl draudimo panaikinimo ir patikrinimai Didžiosios Britanijos mėsą eksportuojančiose įmonėse tęsėsi kelerius metus.

Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamento trečiadienį paskelbtais duomenimis, Kinija tarp didžiausių Didžiosios Britanijos žemės ūkio ir maisto produktų eksporto rinkų užima aštuntą vietą. 2017 metais Kinijos vartotojai įsigijo britiškų maisto produktų ir gėrimų už daugiau kaip 560 mln. svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas