Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija panaikino muitus daliai amerikiečių prekių

Praėjus dienai, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas atmetė pakartotinių derybų dėl ankstesnio prekybos susitarimo galimybę, Kinija antradienį pranešė 79 gaminiais plečianti amerikiečių prekių sąrašą, kurioms netaikomi muitai.
Kinija ir JAV
Kinija ir JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kinija Muitai Prekyba

Į sąrašą, kurį internete paskelbė Valstybės tarybos Muitinės muitų komisija, įtrauktos medicininės dezinfekavimo priemonės, retųjų žemių metalų rūda ir silicio plokštelės, naudojamos elektronikos pramonėje.

Šioms prekėms nuo gegužės 19 dienos nebebus taikomi atsakomieji muitai, o jau sumokėti mokesčiai gali būti grąžinti, pranešė Valstybės taryba.

Institucija nenurodė, koks kiekis šių produktų buvo importuotas pernai.

Kinija anksčiau buvo paskelbusi, kad nuo vasario 28 dienos vienerius metus taikys muitų lengvatas 65 gaminiams iš JAV, įskaitant orlaivių dalis ir medicinos įrangą.

Kinija šiuo metu susiduria su tiekimo grandinių sutrikimais ir kitomis koronaviruso pandemijos ekonominėmis pasekmėmis, dėl kurios jau kilo didžiulė įtampa tarp šios šalies ir Jungtinių Valstijų.

Abi šalys apsikeitė kaltinimais dėl veiksmų, kurių buvo imtasi prasidėjus koronaviruso protrūkiui, todėl iškilo klausimų dėl sausį pasirašyto dalinio prekybos susitarimo likimo, kuris žymėjo paliaubas ekonominiame kare.

JAV prezidentas D.Trumpas pirmadienį atmetė galimybę pakartotinai pradėti derybas.

Pagal pasiektą susitarimą D.Trumpo administracija sutiko atidėti bet kokį tolimesnį muitų padidinimą, o Kinija pažadėjo per dvejus metus padidinti JAV produktų pirkimą 200 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 2017 metais.

Penktadienį Kinijos vicepremjeras Liu He, vadovavęs Pekino derybininkų delegacijai, pranešė telefonu bendravęs su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu bei Iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu ir patvirtino, kad abi pusės sutiko įgyvendinti pirmąjį susitarimo etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas