Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos pareiškimai apie blokų grandinės technologiją pakėlė bitkoino kursą

Kinijos valdžios pareiškimai apie ketinimus padidinti investicijas į blokų grandinės (angl. blockchain) technologijos plėtrą parėmė bitkoino kursą. Biržos „Bitstamp“ duomenimis, bitkoino kursas pirmadienį buvo pakilęs iki 9421,79 JAV dolerio ir 1 proc. viršijęs ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje buvusį lygį. Tiesa, vėliau kriptovaliutos kursas nusileido iki 9392,31 JAV dolerio, rodo svetainės „CoinDesk“ duomenys.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ir penktadienį, ir šeštadienį bitkoino kursas kai kuriose biržose buvo pakilęs iki 10 tūkst. JAV dolerių, tačiau vėliau pasuko žemyn, rašo agentūra „MarketWatch“.

„Bitstamp“ duomenimis, kursas penktadienį buvo užkopęs iki 10,35 tūkst. JAV dolerių.

Tuo tarpu dar praėjusios savaitės viduryje bitkoinas kainavo tik 7,3 tūkst. JAV dolerių.

Bitkoino kursą ir visą kriptovaliutų rinką palaikė Kinijos prezidento Xi Jinpingo pareiškimas apie tai, jog šalis turi „pasinaudoti galimybėmis“, kurias atveria blokų grandinės technologija, sukurta atsiskaityti bitkoinais.

2017 metais Kinija uždraudė kriptovaliutų apyvartą ir kriptovaliutų biržas, tad Xi Jinpingo pareiškimus ekspertai įvertino kaip ženklą, jog Pekinas gali sušvelninti bitkoinui ir kitoms kriptovaliutoms nustatytus apribojimus.

„Blokų grandinės technologiją mums reikia vertinti kaip svarbų nepriklausomų inovacijų svarbiausių technologijų srityje proveržį, – pareiškė Xi Jinpingas. – Turime nustatyti konkrečią pagrindinę plėtros kryptį, padidinti investicijas ir sutelkti dėmesį į svarbiausias pagrindines technologijas, taip pat spartinti blokų grandinės technologijos ir pramonės inovacijų plėtrą.“

Ekspertai pažymi, jog tai, kad Kinijos prezidentas viešai išreiškė palaikymą blokų grandinės technologijai, gali pagerinti požiūrį į kriptovaliutas kitose šalyse.

„Kai vieno didžiausių pasaulio ūkių lyderis kalba apie blokų grandinės technologijos palaikymą, tai visada yra palanku visam sektoriui“, – pažymėjo investavimo platformos „eToro“ analitikas Mati Greenspanas.

2017 metų pabaigoje bitkoino kursas buvo pakilęs į rekordinį beveik 20 tūkst. JAV dolerių lygį ir tai nemaža dalimi paskatino kriptovaliutos paklausa tarp Kinijos investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento