Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos rajonas mėnesiu anksčiau patvirtino metų biudžetą: jis augo iki 77 mln. eurų

Klaipėdos rajono taryba pritarė 2021 m. Savivaldybės biudžetui. Jis šiemet auga iki daugiau nei 77 mln. eurų. Didžioji lėšų dalis teks švietimui, socialinei apsaugai, kultūrai, bus tęsiami ir pradedami gyventojams svarbūs infrastruktūriniai projektai. Šiemet Savivaldybės biudžetas patvirtintas mėnesiu anksčiau nei įprasta – tai leis sparčiau įgyvendinti projektus.
Gargždai
Gargždai / Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Kasmet augantis Savivaldybės biudžetas ir atsakingas jo paskirstymas leidžia kurti ir įgyvendinti ambicingus planus. Praėjusiais metais projektavome nemažai infrastruktūrinių objektų, o šiemet gyventojai išvys jau realius darbus. Taip pat toliau investuosime ir į žmones: plėsime ugdymo įstaigų tinklą, socialines paslaugas. Iš esmės didės finansavimas visoms sritims. Pagrindinės lėšos biudžete – iš Gyventojų pajamų mokesčio, todėl kiekvienas gyventojas prisideda prie rajono klestėjimo“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

2021 m. bus vykdoma ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra Gobergiškėje bei Slengiuose, tęsiama Jakų mokyklos statyba. Taip pat lėšos bus skiriamos ne tik ugdymo įstaigų veiklai, bet ir mokinių pasiekimams gerinti, neformaliajam vaikų švietimui.

Socialinėje srityje lėšos bus skiriamos socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms, socialinėms išmokoms, pašalpoms, kompensacijoms, teikiama socialinė parama mokiniams. Vyks socialinių paslaugų centro infrastruktūros plėtra Priekulėje, bus plečiamas vaikų dienos centrų tinklas visoje Savivaldybėje. Toliau bus remiamos nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, jų projektai.

Savivaldybė užtikrins kultūros ir sporto įstaigų veiklą, saugos ir tvarkys kultūros paveldą. Bus tęsiamas Endriejavo kultūros namų ir bibliotekos modernizavimas, ruošiamasi pradėti Gargždų kultūros centro rekonstrukciją, stovyklavietės Gargždų karjerų teritorijoje įrengimą, daugiafunkcio sporto centro Gargžduose statybą. Bus įrengiamos naujos vaikų žaidimo bei sporto aikštelės seniūnijose, finansuojami aukšto meistriškumo sportininkai, ugdomi jaunieji futbolininkai ir buriuotojai.

Žinoma, dėmesys bus skiriamas ir viešosioms erdvėms, keliams. Bus tęsiami Priekulės ir Vėžaičių viešųjų erdvių tvarkymo darbai, planuojama baigti Pušų ir Kvietinių gatvių atnaujinimo darbus Gargžduose, įvykdyti Pašto ir Mėtų rekonstravimo darbus Jakuose, Danės gatvės rekonstravimo darbus Trušeliuose. Nenutrūks ir kitų vietinės reikšmės kelių asfaltavimas, sodininkų bendrijų kelių remontas. Tikslinės lėšos numatytos Sendvario seniūnijos inžinerinei infrastruktūrai bei Gargždų miesto skersgatvių, kelio dangų, pėsčiųjų takų įrengimui ir remontui. Bus tęsiami Klaipėdos g. Priekulėje remonto darbai.

Nemažai dėmesio skiriama aplinkosaugai. Bus investuojama į komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą, viešųjų erdvių priežiūros darbus. Planuojama įrengti lietaus nuotekų sistemas, prižiūrėti melioracijos statinius. Numatytas finansavimas ir Gargždų miesto parko želdynams bei infrastruktūrai atnaujinti.

„Šiemet įgyvendinimo laukia daugybė gyventojams svarbių projektų. Jiems įgyvendinti turime tiek politinę valią, tiek susitelkusią Administracijos komandą. Tikiuosi, kad metų bėgyje galėsime pasidžiaugti ne vienu įgyvendintu projektu, o gyventojai pajus realų pokytį“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

2020 m. Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetas buvo 70 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas