Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos rajone atidarytas moderniausias Baltijos šalyse pramonės inovacijų parkas

​​​​​​​Tarptautinė investicinė VMG grupė Klaipėdos rajone ketvirtadienį atidarė didžiausią ir moderniausią Baltijos šalyse pramonės inovacijų parką „VMG Technics R&D Park“. Jame bus kuriami ir diegiami inovatyviausi robotikos, automatikos, dirbtinio intelekto ir kiti technologiniai sprendimai, skirti Baltijos, Skandinavijos, JAV, Japonijos, Australijos bei kitų šalių pramonės lyderiams.
Atidarymo akimirkos
Atidarymo akimirkos / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 VMG grupė

Daugiau nei 30 mln. eurų vertės "VMG Technics R&D Park" pastatytas Klaipėdos rajone, Dirvupių kaime, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda. Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiam parkui yra suteikusi stambaus investicinio ir valstybei svarbaus projekto statusą.

VMG grupė dar 2019 m. priėmė strateginį sprendimą dėl VMG Technics plėtros ir pramonės inovacijų parko kūrimo. Projekto įgyvendinimui pasirinkta teritorija šalia aerodromo, esanti prie pagrindinio šalies magistralinio kelio A1, taip užtikrinant patogią vietą logistikai. 2017 m. teritorijoje jau buvo pradėta įrenginėti inžinerinė infrastruktūra, siekiant paruošti teritoriją būsimiems investuotojams.

Atvers galimybes vietos ir tarptautinei pramonei

Pasak investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, „VMG Technics R&D Park“ apjungs visą technologijų kūrimo grandinę po vienu stogu.

„Tokio ambicingo projekto poreikis atėjo apčiuopus nišą, jog pagal unikalius užsakymus pramonės technologijų gamyba regione nėra išplėtota. Ėmėmės lyderystės, kad šis parkas Baltijos šalyse ir užsienyje veikiančioms pramonės kompanijoms atvertų dar platesnes technologinių sprendimų kūrimo, vystymo ir adaptavimo galimybes“, – sakė S. Paulauskas.

Anot jo, parke jau veikia inžinerinių robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai. Taip pat vykdoma štampuotų detalių ir sudėtingų metalo konstrukcijų gamyba, jų apdirbimo, dažymo darbai.

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės teigimu, „VMG Technics R&D Park“ prisidės prie šalies konkurencingumo didinimo, skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą, leis kurti naujas aukštos pridėtinės vertės darbo vietas.

„Naujasis pramonės inovacijų parkas atspindi ambicingą Lietuvos siekį – būti inovacijų lydere regione. Čia bus vystomi inovatyvūs automatizavimo, robotizavimo sprendimai, kurie reikšmingai prisidės prie šalies pramonės technologinės pažangos ir konkurencingumo didinimo. Lietuvos inovacijų ekosistema sparčiai auga – investuotojų, kaip „VMG grupė“, dėka šalyje kuriasi infrastruktūra inovacijoms ir aukštosioms technologijoms plėtoti, pažangiems moksliniams tyrimams vykdyti. Kuriamos ir aukštos pridėtinės vertės darbo vietos. Šalies pažangą rodo ir pasauliniai reitingai – Lietuvos inovatyvumo augimas lenkia Europos vidurkį“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Organizatorių nuotr./Atidarymo akimirkos
Organizatorių nuotr./Atidarymo akimirkos

S. Paulauskas taip pat teigė, kad sukurta inžinerinė technologinė ekosistema suvienys ekspertus ir mokslininkus, orientuotus į 4-osios kartos technologinę revoliuciją bei prisidės prie pramonės ir šalies konkurencingumo didinimo.

„Tikime, kad šis parkas taps tarptautiniu inovacijų centru. Čia vienoje vietoje bus galima užtikrinti visus Skandinavijos, JAV, Japonijos, Australijos ar bet kurios kitos šalies kompanijų pramonės technologijų vystymo poreikius – nuo idėjos iki sprendimo ir aukščiausio lygio aptarnavimo“, – pabrėžė S. Paulauskas.

Žiniomis atvirai dalinsis kompetencijų centre

Pramonės inovacijų parko pastato plotas siekia 21.000 kv. metrų, iš kurių 15.560 kv. metrų sudaro gamybinės – sandėliavimo patalpos, 5420 kv. metrų – administracinės patalpos, viešos erdvės, techninės patalpos. Parke taip pat įkurta 400 kv. metrų mokymo erdvė, kurioje veikia pažangi pramonės inovacijų laboratorija.

Parką vystančios „VMG Technics“ vadovas Mantas Leknius sakė, kad laboratorijoje bus vykdoma mokslinė, eksperimentinė veikla: bandymams yra įgyti specialūs įrengimai, kuriais vykdomas testavimas, duomenų rinkimas ir analizė.

„Svarbu, kad tai nėra ir nebus užrakinta po devyniais užraktais. Tiriamosiomis-mokslinėmis erdvėmis galės naudotis pramonės pažanga suinteresuotos kompanijos, Lietuvoje ir užsienyje veikiantys technologijų universitetai, su kuriais jau dabar vystomi bendri projektai. Įmonės viduje darbuotojų kompetencijų gerinimu buvo rūpinamasi nuolat, o dabar, duris atvėrus naujam projektui ir atsiradus tinkamai erdvei, nuspręsta turimomis žiniomis pasidalinti ir su išorės partneriais, klientais“, – pasakojo M. Leknius.

Organizatorių nuotr./Atidarymo akimirkos
Organizatorių nuotr./Atidarymo akimirkos

Anot jo, didžiausias parko konkurencinis pranašumas yra žmonės – daugiau nei 250 aukščiausios kompetencijos inžinierių, mokymų vadovų, savo srities profesionalų, kuriems sukurtos sąlygos įdarbinti savo profesines savybes ir potencialą.

„Rėmėmės patirtimi iš viso pasaulio, mokėmės ir stebėjome, kaip veikia kiti, užmezgėme ryšius su tokiais pasaulinio masto pramonės lyderiais, kaip „ABB“, „Siemens“, „Beckhoff “, „Lenze“ ir kitais. Tikime, kad šiame parke suvieniję ekspertus ir mokslininkus sulauksime naujų išradimų, kurie garsins Lietuvą pasaulyje“, – teigė M. Leknius.

VMG grupė yra tarptautinė investicinė kompanija, vienijanti 20 įmonių, kuriose dirba apie 3000 darbuotojų. 90 proc. kompanijos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas