Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 28 /16:48

Klaipėdos rajono gatvių apšvietimo plėtra 15 metų rūpinsis „Baltled“

Klaipėdos rajono gyvenviečių kelių ir gatvių apšvietimo sistemos plėtra 15 metų už 9,2 mln. eurų rūpinsis Vilniaus apšvietimo sprendimų bendrovė „Baltled“.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Stiprus snygis Vilniuje

Savivaldybė praėjusią savaitę pasirašė sutartį su skelbiamų derybų būdu atrinkta įmone, ji galios iki 2038-ųjų pabaigos, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale. 

Savivaldybė pranešė, kad pasirašė viešosios ir privačios partnerystės sutartį su „Baltled“ ir bendrove „Išmanus gatvių apšvietimas“, kurios įsipareigojo per dvejus metus įrengti naujus apšvietimo tinklus bei 13 metų juos prižiūrėti ir remontuoti.

„Šį projektą įgyvendiname viešosios ir privačios partnerystės būdu – tai tikrai nėra pats lengviausias kelias, tačiau taip savivaldybei nereikia iškart sumokėti kelių milijonų eurų, todėl turime galimybę lėšas paskirstyti kitiems darbams, o privačiam partneriui sumokame dalimis per keliolika metų“, – pranešime sakė meras Bronius Markauskas.

Savivaldybės duomenimis, per dvejus metus Klaipėdos rajone bus įrengta apie 71 km naujų apšvietimo tinklų, daugiau nei 2 tūkst. šviestuvų ir daugiau kaip 90 naujai apšviestų gatvių, kuriose iki šiol šviestuvų išvis nebuvo.

Planuojama, kad 2024 metais vyks projektavimo darbai, o nuo 2025-ųjų – apšvietimo įrengimas. Skaičiuojama, kad privatus investuotojas turės padaryti daugiau nei 6,7 mln. eurų pradinių investicijų, po to savivaldybė 13 metų mokės už naujai įrengtos apšvietimo sistemos valdymą ir priežiūrą po maždaug milijoną eurų kasmet.

Klaipėdos rajono savivaldybė pirkimą skelbė rugsėjį. Tuomet nurodyta, jog pagrindinė problema, kurią bus siekiama išspręsti – neefektyvi ir vartotojų poreikių neatitinkanti gyvenviečių kelių ir gatvių apšvietimo sistema.

Anot savivaldybės, didžiojoje dalyje didelį urbanistikos plėtros potencialą turinčių rajono gyvenviečių apšvietimo infrastruktūra yra tik iš dalies išvystyta , neatitinka gyventojų poreikių, ypač tose gyvenvietėse, kuriose smarkiai auga gyventojų skaičius. 

Pabrėžiama, jog neefektyvi apšvietimo sistema lemia ir didesnę eismo įvykių riziką.

Skelbta, jog laimėtojas turės suprojektuoti apšvietimo sistemą ir atlikti investicijas, užtikrinti, kad garantuotas energijos suvartojimas neviršys faktinio suvartojimo.

Nurodoma, kad „Baltled“ pasitelks subrangovus – įmones „Kelranga“, „Telekonta“ ir „Elgrid“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas