Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„KN Energies“ vadovas: įmonės pajamos turi potencialo augti

Pernai vėl pelno uždirbusios bei pajamas auginusios naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorės „KN Energies“ (buvusios „Klaipėdos naftos“) vadovas Darius Šilenskis sako, kad bendrovė dar šiemet galėtų pasiekti 2019 metų pajamų lygį, kai jos viršijo 100 mln. eurų.
Darius Šilenskis
Darius Šilenskis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Šiemet dar, sakyčiau, rezervuotai, bet kitais ar dar kitais metais potencialas grįžti į tą pajamų lygį vienareikšmiškai yra“, – interviu „Verslo žinioms“ penktadienį sakė D. Šilenskis. 

D. ŠIlenskio teigimu, didesnės grąžos įmonė tikisi ir iš SGD laivo-saugyklos „Independence“ veiklos.

„Pajamų dalis iš reguliuojamos veiklos, tai yra konkrečiai „Independence“ terminalo veiklos, siekdavo iki 65 proc. Mūsų tikslas užauginti raumenis komercinėse veiklose, kad šita dalis mažėtų iki 2030-ųjų netgi iki žemiau nei 50 proc. Siekiame, kad mūsų komercinės veiklos arba tarptautinės ambicijos ženkliau prisidėtų prie grąžos, prie pelno“, – kalbėjo D. Šilenskis.

„Mūsų pirmasis ketvirtis buvo labai sėkmingas, yra potencialo į šį pajamų lygį grįžti dar šiemet. Per anksti kalbėti“, – pridūrė jis.

Pernai „KN Energies“ gavo 83,5 mln. eurų konsoliduotų pajamų (7,3 proc. daugiau) bei po nuostolingų 2022-ųjų uždirbo 13,2 mln. grynojo pelno. Pernai įmonė gavo daugiausiai pajamų nuo 2019-ųjų, kai jos siekė 104,3 mln. eurų. 

D. Šilenskio teigimu, įmonei „pagaliau pelninga“ buvo komercinė suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų užsienio šalyse operatorės veikla, iš kurios gauta 6,9 mln. eurų pajamų, arba 27,4 proc. daugiau.

„KN Energies“ vadovas teigė, kad įmonės pajamos turėtų padidėti grąžinus paskolą Šiaurės investicijų bankui. 

Anot jo, įmonė diversifikavo veiklą pradėjus teikti „keliolikos skirtingų kategorijų produktų“ aptarnavimo paslaugas, kuomet iki 2020-ųjų bendrovė krovė tik „kovencinius produktus“ – dyzeliną, benziną ir mazutą.

Ateityje bendrovė taip pat tikisi gauti pajamų ir uždirbti pelno iš anglies dvideginio saugojimo ir transportavimo, vandenilio produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas