Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol kas neaišku, ar „Deloitte Lietuva“ bus patikėta nustatyti „Snoro“ akcijų kainą

Finansų ministerija kol kas nepriėmė sprendimo, ar su bankrutuojančio „Snoro“ banko laikinuoju administratoriumi dirbusiai audito įmonei „Deloitte Lietuva“ bus patikėta nustatinėti ir teisingą banko akcijų kainą.
Snoras
Snoras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Smulkiųjų investuotojų atstovai viliasi, kad jei ši įmonė bus pasirinkta, šį darbą ji perleis bent jau su „Snoru“ nedirbusiam padaliniui, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas viešai yra įvardijęs, kad „Deloitte“ neseniai konsultavo valstybės nusamdytą „Snoro“ laikinąjį administratorių Simoną Freakley. Tuo tarpu, pagal Finansų ministerijos konkurso sąlygas, „Snoro“ akcijas vertinsiantys specialistai per pastaruosius 3 metus negali būti turėję jokių ryšių su „Snoru“.

Finansų ministrės patarėja Rasos Jakilaitienės teigimu, kol kas nėra galutinio sprendimo, ar vienintelį pasiūlymą konkurse pateikusi „Deloitte Lietuva“ tinkama vertinti nacionalizuotų „Snoro“ akcijų vertę.

„Paprašėme bendrovės “Deloitte Lietuva„ per šią savaitę pateikti papildomų duomenų. Jei jų sulauksime, tikėtina, kad dar šią savaitę bus atplėštas vokas su išsamiu konkurso pasiūlymu“, – teigė R.Jakilaitienė.

Rinkoje neoficialiai spekuliuojama, kad daugiau įmonių „Snoro“ akcijų vertinimo konkursu nesusigundė, nes jo sąlygose įrašyta, jog vertintojas turės prisiimti galimus nuostolius, jei bus įrodyta, kad akcijos įvertintos netinkamai. Pagal tai, kokia bus nustatyta teisinga „Snoro“ akcijų vertė, turės būti atlyginta ir nacionalizuotų akcijų savininkams. Spekuliuojama, kad akcijos gali būti įvertintos ir nuliu arba tik simboline kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito