Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkursai į valstybės tarnybą galėtų būti trumpesni – tai priklauso ir nuo pretendentų

Šiuo metu Viešojo valdymo agentūros (VVA) centralizuotai organizuojamų konkursų į valstybės tarnybą vidutinė trukmė – 41 kalendorinė dienos nuo paskelbimo. VVA specialistai teigia, kad ji galėtų būti dar mažesnė, jei nusprendę nebedalyvauti konkurse pretendentai kuo anksčiau atsiimtų prašymus, rašoma VVA pranešime spaudai.
Vyras dirba iš namų
Darbas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Darbas

Šiuo metu neįvyksta 45 proc. organizuojamų konkursų į valstybės tarnybą. Iš jų 10 proc. dėl to, kad nė vienas prašymą pateikęs pretendentas neatvyko į konkursą ar į vadovo konkursą atvyko tik vienas pretendentas. 47 proc. prašymus pateikusių ir reikalavimus atitikusių pretendentų neatvyksta į konkursą ir apie tai neinformuoja konkursus organizuojančios VVA.

Išimtis – vadovų konkursai. Šiemet sėkmingai baigėsi visi įstaigų vadovų konkursai ir 70,3 proc. padalinių vadovų konkursų.

„Neįvykstantys konkursai yra nemaža problema, – teigia Viešojo valdymo agentūros direktorius Artūras Palekas. – Tai didelės Viešojo valdymo agentūros ir kitų įstaigų darbo laiko sąnaudos, kurios neleidžia trumpinti konkursų trukmės. Taip pat tai ir finansiniai nuostoliai valstybei. Jei visi nusprendę nebedalyvauti konkurse pretendentai kuo anksčiau atsiimtų prašymus, vidutinė konkursų trukmė sutrumpėtų 10–15 proc.

O jei sėkmingai įgyvendintume apie 90 proc. konkursų, jų trukmė sumažėtų 30 proc. ir daugiau. Tai leistų efektyviau panaudoti valstybės tarnybos žmogiškuosius išteklius, įstaigos trumpiau lauktų joms reikalingų specialistų, o ir patys pretendentai greičiau įsidarbintų“.

2022 m. Viešojo valdymo agentūra suorganizavo 4606 konkursus į valstybės tarnybą. Šiemet jau paskelbti 1729 konkursai. Į vieną konkursą sulaukiama vidutiniškai 5,5 pretendentų prašymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas