Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kova su maisto švaistymu: miestų gyventojams labiausiai gaila mėsos ir bananų

„Produktas turi trumpą galiojimo laiką ir yra skirtas vartoti nedelsiant“ – taip žymimi produktai, kuriuos dedami į e-krepšelį gyventojai skatinami prisidėti prie kovos su maisto švaistymu, rašoma „Bolt“ pranešime spaudai.
Bananai
Bananai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Maistas

Greitojo prekių pristatymo iš „Bolt Market” parduotuvių duomenys atskleidžia, kokiems produktams Vilniaus ir Kauno gyventojai dažniausiai ryžtasi suteikti paskutinį šansą. Populiariausiųjų dešimtuke dominuoja šviežia fasuota mėsa, o taip pat vaisiai ir daržovės: bananai, pomidorai, vynuogės, braškės.

Kur kas rečiau trumpo galiojimo laiko kategorijoje pirkėjai renkasi kiaušinius, marinuotus mėsos gaminius, paruoštą maistą ir didesnių pakuočių pieno produktus.

Prekybininkai pastebi, kad gyventojai trumpo galiojimo produktus renkasi žymiai atsakingiau nei įprastus. „Bolt Market” vadovės Lietuvoje Emilijos Dadonaitės teigimu, dažniausiai tai yra maisto produktai, skirti tos pačios dienos vakarienei.

„Bendra tendencija, kad pirkėjas visuomet ieško šviežumo, tačiau jeigu tradicinėje parduotuvėje žmogus stengiasi ieškoti produkto su ilgesniu galiojimo laiku, tai greitojo pristatymo krepšeliuose trumpo galiojimo mėsos gaminiai sutinkami dažniau nei įprastai. Tą lemia du pagrindiniai faktoriai: žmonės užtikrinti, kad viską suvartos šiandien, o taip pat vilioja kur kas mažesnė tokių produktų kaina”, - reziumuoja E.Dadonaitė.

Šiandien besibaigiančių galioti produktų kategorija – viena iš populiariausių virtualiose platformos parduotuvėse. Pasak „Bolt Market” vadovės, idėją pasufleravo būtent patys vartotojai.

„Didžioji dauguma užsakymų yra neplanuoti – žmonėms pritrūksta laiko užsukti į parduotuvę ar tiesiog kelių ingredientų mylimam patiekalui. Tokius apsipirkimus miestiečiai dažnai įterpia tarp didesnių savaitinių apsipirkimų. Jau anksčiau pastebėjome, kad užsakydami maistą su greituoju pristatymu, žmonės nori būti tikri, kad maisto nereikės išmesti – renkasi mažesnes pieno produktų pakuotes, šviežią mėsą įsigyja kartu su prieskonių mišiniu ar padažu, bananus įsigyja vienetais. Atsiradus specialiai kategorijai, daugumos šių prekių pardavimai ūgtelėjo”, - sako E.Dadonaitė.

Kategorijos „Išsaugokite planetą” TOP-10:

1. Bananai

2. Smulkinta jautiena

3. Smulkinta jautiena ir kiauliena

4. Bandelės su cinamonu iš šokoladu

5. Viščiukų broilerių filė

6. Vaisių skonio ledinukai

7. Braškės

8. Žaliosios besėklės vynuogės

9. Vištienos faršas

10. Pomidorai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas