Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kreipėsi į Kauno merą: „Spręskime transporto ir taršos problemas, netrikdydami paslaugų prieinamumo“

Nuo 2024 m. rugpjūčio mėnesio Kauno senamiestyje įsigaliosiantys eismo ribojimai paveiks ne tik judėjimą mieste, bet ir gyventojams įprastų kasdieninių kurjerių paslaugų prieinamumą, rašoma pranešime spaudai.
Mantas Lomsargis
Mantas Lomsargis / Asmeninio archyvo nuotr.

Maisto ir prekių pristatymo į namus paslaugas teikianti bendrovė „Wolt“ kreipėsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, ragindama susitikti ir bendromis jėgomis ieškoti sprendimų, užtikrinančių, kad nauji ribojimai turėtų kuo mažesnį poveikį kurjerių paslaugomis besinaudojančioms įmonėms ir miesto gyventojams.

„Teigiamai vertiname savivaldybės inicijuojamas aplinkosaugos ir taršos mažinimo iniciatyvas. Manome, jog viešasis ir privatus sektorius šiomis temomis turi dirbti išvien. Tačiau nerimą kelia poveikis, kurį naujieji apribojimai ir rinkliavos turės aplink senamiestį įsikūrusioms įmonėms, jei prekių ir paslaugų pristatymai gerokai pabrangs“, – laiške merui akcentuoja „Wolt Baltics“ generalinis direktorius Mantas Lomsargis.

Nuo šių metų rugpjūčio mėnesio pradžios Kaune startuos nauja Sumažintos taršos zonos sistema, papildomai apmokestinsianti pro senamiestį pravažiuojančias transporto priemones. Nors šia tvarka siekiama pažaboti tranzitinį eismą siauromis Kauno gatvėmis, ji taip pat neaplenks ir maisto pristatymo paslaugas miesto gyventojams teikiančių kurjerių. Jiems, pristatant maistą senamiestyje gyvenantiems kauniečiams, nenumatoma jokių rinkliavų lengvatų.

Asmeninio archyvo nuotr./Odeta Bložienė
Asmeninio archyvo nuotr./Odeta Bložienė

„Daugeliui mūsų prekybos partnerių bendradarbiavimas su „Wolt“ yra svarbi parama jų verslui. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma bendrovės partnerių yra mažos ir vidutinės įmonės, mūsų platformos kuriamas poveikis ir pridėtinė vertė yra apčiuopiami: nereikia būti technologijų ekspertu ar investuoti į savo programėlės kūrimą,“ – pabrėžia M.Lomsargis, taip pat akcentuodamas, kad šis laiškas Kauno merui buvo parengtas po intensyvių diskusijų su kitomis Kaune veikiančiomis įmonėmis.

„Naujieji apribojimai darys įtaką ne vienintelei „Wolt“ platformai, bet ir daugeliui kitų verslų, teikiančių įvairias paslaugas mieste: nuo siuntų ir maisto užsakymų pristatymo iki dalijimosi automobiliais paslaugų. Mūsų tikslas – rasti sprendimus, kurie padėtų užtikrinti, kad naujieji apribojimai nesukeltų neigiamų pokyčių nei restoranams, nei kitiems platformoje veikiantiems Kauno prekybininkams“, – pažymi jis.

Prie M.Lomsargio kreipimosi prisijungia ir restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios įmonės „Burokėlis ir krapas“ vadovė Odeta Bložienė, teigianti, jog palaiko aplinkosaugos iniciatyvas, tačiau jos turi būti vykdomos ne priemonėmis, kurios pakenktų verslams bei atvykstamojo ir vietinio turizmo srautams Kauno mieste.

„Tai neapdairūs sprendimai, pakenksiantys verslui ir miestui, siekiant gauti žaliųjų taškų. Pastebime, jog dėl Kauno senamiestyje vykusių remonto darbų, didelė dalis restoranų bei pramogų tinklų persikėlė į Laisvės alėją, palikdami tuščias patalpas nuomai. Sprendimas papildomai apmokestinti pro senamiestį pravažiuojančias transporto priemones tik dar pablogins jau ir taip esančią kritinę situaciją, jei likę verslai neteks bendradarbiavimo su kurjeriais galimybės. Miestui reikia žmonių, o turistus traukia restoranai, barai bei pramogos, o ne tuščios senamiesčio gatvės“, – sako O.Bložienė.

Maisto ir prekių pristatymo į namus paslaugas teikiančios bendrovės tikslas – atkreipti mero dėmesį ir kartu su Kauno miesto savivaldybe ieškoti sprendimų, kurie padėtų užtikrinti, kad naujieji apribojimai nesukels neigiamų pokyčių nei restoranams, nei kitiems „Wolt” platformoje veikiantiems Kauno prekybininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius