Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Krekenavos agrofirma“ už „Arvi kalakutų“ verslą ir turtą sumokėjo 6,5 mln. eurų

Mėsos perdirbimo bendrovė „Krekenavos agrofirma“ už bankrutuojančios bendrovės „Arvi kalakutai“ mėsos perdirbimo verslą ir gamyklos Marijampolėje turtą sumokėjo 6,5 mln. eurų.
Krekenavos agrofirma
Krekenavos agrofirma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Arvi kalakutų“ verslą ir turto kompleksą bendrovė iš „Imlitex Holdings“ įsigijo pernai birželį. 4,6 mln. eurų avansą pirkėja sumokėjo dar 2022 metų pabaigoje, o jis užskaitytas 2023 metų birželį, nurodoma „Krekenavos agrofirmos“ 2023 metų ataskaitoje, pateiktoje Registrų centrui.

Pasak jos, „Arvi kalakutų“ žemė, pastatai ir gamybos įranga „Krekenavos agrofirmai“ kainavo 6,05 mln. eurų, o prekių ženklai – dar 0,43 mln. eurų.

Pirmasis apie tai pranešė „Verslo žinių“ portalas.

Lietuvos apeliacinio teismo 2021 metų gruodžio nutartyje dėl bankrutuojančių „Arvi kalakutų“ kreditorių susirinkimo nutarimo panaikinimo rašoma, kad kreditorė „Imlitex“ jos naudai įkeistą turtą buvo sutikusi perimti už 3 mln. eurų, atsisakydama perimti prekės ženklus, kurių rinkos vertė buvo 2,2 mln. eurų.

Privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ fondo „BaltCap Private Equity Fund III“ kontroliuojama Kėdainių rajone veikianti „Krekenavos agrofirma“ šių metų vasarį taip pat įsigijo Kazlų Rūdos nekilnojamo turto administratorės „Ermena“ turtinį kompleksą.

„Krekenavos agrofirma“ pernai uždirbo 1,3 mln. eurų grynojo pelno – 27 proc. mažiau nei 2022 metais (1,8 mln. eurų) ir gavo 190,3 mln. eurų pajamų – 11 proc. daugiau (171,1 mln. eurų).

„2024 metais „Krekenavos agrofirma“ planuoja išlaikyti ne mažesnes nei 2023 metų pardavimų apimtis bei pelną, sutelkiant dėmesį ir investuojant į žmonių bei produkcijos saugą ir veiklos optimizavimą“, – ataskaitoje teigė bendrovė.

Ji šiais metais numatė dividendams skirti 5 mln. eurų, pernai akcininkams jų nemokėjo. Įmonės naudos gavėjai yra du Estijos, vienas Latvijos ir vienas Lietuvos pilietis, rodo Registrų centro duomenys.

„Krekenavos agrofirma“ valdo 100 proc. Latvijos bendrovės „Krekenavos mėsa“ akcijų.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu „Krekenavos agrofirmoje“ dirba 1145 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius