Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizę išgyvenančioje Graikijoje žmonės vis palankiau žiūri į bitkoinus

Graikijoje artimiausiu metu bus įrengta 1000 bitkoinų bankomatų, kuriuose vartotojai galės grynuosius pinigus iškeisti į šią skaitmeninę valiutą. Sprendimą įrengti bitkoinų bankomatus lėmė augantis šios valiutos populiarumas skolų krizės krečiamoje Graikijoje, rašo naujienų svetainė businessinsider.com.
Bitkoinų bankomatas JAV, San Diege
Bitkoinų bankomatas JAV, San Diege / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bitkoinai kai kuriems graikams reiškia būdą išvengti birželio mėnesį įvestos griežtos kapitalo kontrolės. Šiuo metu graikai bankomatuose gali išgryninti ne daugiau kaip 60 eurų per dieną.

Bitkoinai kai kuriems graikams reiškia būdą išvengti birželio mėnesį įvestos griežtos kapitalo kontrolės.

„Kuriame bitkoinų sistemą Graikijos rinkoje. Ji apims 1000 bitkoinų bankomatų sukūrimą ir sprendimus elektroninei prekybai bei turizmo industrijai“, – sakė bitkoinų mainų bendrovės „BTC Greece“ įkūrėjas Thanos Marinos.

„Bendradarbiavimas su garsiomis bitkoinų bendrovėmis mums leis pasiūlyti graikams palankiausius sprendimus, kurie palengvins sunkumus, susijusius su kapitalo kontrole. Bitkoinų priėmimas vyksta, ir labai sparčiai. Graikijoje bitkoinai nėra tik mada, bet realus atsakas į kasdienes problemas, su kuriomis susiduria verslininkai ir kiti gyventojai. Be to, žmonės nebepasitiki tradicine bankininkyste ir yra atviri bitkoinams“, – sakė T.Marinos.

Graikų susidomėjimas bitkoinais jau buvo pastebėtas šių metų vasaros pradžios, šalyje tvyrant baimei dėl išėjimo iš euro zonos. T.Marinos sakė, kad sulaukė prašymų įrengti bitkoinų bankomatus apie 300 Graikijos parduotuvių.

„Ekonominio nestabilumo laikais žmonės investuoja į saugius dalykus, pavyzdžiui auksą. Šiandien bitkoinai taip pat gali būti taip vertinami. Kriptovaliuta yra globali ir nepriklauso nuo bankinės sistemos sveikatos, dėl to logiška, kad žmonės ja pasitiki neapibrėžtumo metu“, – bitkoinų populiarėjimą aiškino „BTC Greece“ įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito