Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kviečių ateities sandorių kaina artėja prie žemiausio per beveik 4 metus lygio

Rinkos dalyviams nerimaujant dėl transporto sutrikimų Kanadoje ir vertinant optimistines gamybos Ukrainoje prognozes, kviečių kainos ketvirtadienį smunka link 5,2 JAV dolerio už bušelį kartelės ir artėja prie žemiausio nuo 2020 metų rugsėjo lygio, rašo portalas „Trading Economics“.
Tingshu Wang / Tingshu Wang
Tingshu Wang / Tingshu Wang
Temos: 2 Kaina Kviečiai

Dėl galimo geležinkelininkų streiko Kanadoje, kuriame gali dalyvauti daugiau kaip 9 tūkst. „Canadian National Railway Co.“ ir „Canadian Pacific Kansas City Ltd.“ darbuotojų, ūkininkai iš anksto pardavė grūdus, kad išvengtų numatomų pervežimo problemų.

Tai svarbu, nes daugiau kaip 90 proc. Kanados grūdų vežama geležinkeliais, o 2024–2025 prekybos metais šalis turėtų išsiųsti apie 25,3 mln. tonų.

Tuo tarpu Europoje kviečių gamyba patiria spaudimą, ypač Prancūzijoje, kur, kaip manoma, šių grūdų gamyba sumažės ketvirtadaliu, o derlius bus vienas prasčiausių per kelis dešimtmečius.

Nepaisant šių iššūkių, JAV žemės ūkio departamentas padidino Ukrainos kviečių gamybos prognozę 10,8 proc. iki 21,6 mln. tonų. Tai sustiprino lūkesčius dėl didesnės pasiūlos ir papildomai paskatino kviečių kainų smukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai