Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvės nuo mokesčių dieną merkė simbolinis lietus (nuotraukos, video)

Šeštadienį nuo Vyriausybės link Seimo žygiavo procesija, skirta paminėti Laisvės nuo mokesčių dieną. Akciją organizavo Liberalų ir centro sąjunga ir liberalus jaunimas. Eisenos centre puikavosi simbolinis mokesčių naštos akmuo.
Šiemet savaite anksčiau nei pernai minima Laisvės nuo mokesčių diena. Tradiciškai  nuo Vyriausybės rūmų Seimo link nešamas simbolinis mokesčių naštos akmuo.
Šiemet savaite anksčiau nei pernai minima Laisvės nuo mokesčių diena. Tradiciškai nuo Vyriausybės rūmų Seimo link nešamas simbolinis mokesčių naštos akmuo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai yra tradicinė diena, kurią  švenčiam kiekvienais metais. Norim atkreipti Vyriausybės, politikų dėmesį, kad mokesčių našta didėja“, – 15min.lt sakė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūno pavaduotojas Žilvinas Šilgalis, paprašytas papasakoti apie organizuojamą akciją.

Paklaustas, ar sunkus šiemet mokesčių akmuo, Ž.Šilgalis patikino, jog akmuo nepalengvėjo. „Šiemet Laisvės nuo mokesčių diena išaušo savaite ansčiau nei pernai, bet akmuo sunkokas. Norėtųsi, kad mokesčių našta būtų mažesnė“, – kalbėjo jis.

LiCS frakcijos seniūno pavaduotojas aiškino, jog dabar itin sudėtinga smulkiam ir vidutiniam verslui, kultūrai, sportui. Jis išreiškė viltį, kad Vyriausybei birželį pateikus naują mokesčių įstatymų paketą, „perlenkti“ dalykai bus ištaisyti ir mokesčių našta palengvės.

Lietus neišgąsdino

Liberalams ir akciją stebėjusiems smalsuoliams pajudėjus nuo Vyriausybės, prapliupo smarkus lietus. Tačiau Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūno pavaduotojas Žilvinas Šilgalis sakė, jog lietus šventės nesugadino.

„Galvoju, kad lietus yra simboliškas. Nulijo ir vėl saulutė. Reikia tikėtis, kad kaip ir po kiekvienos gūdžios nakties išauš nuostabus rytas“, – sakė politikas ir išreiškė viltį, kad Lietuvoje tas rytas išauš kuo anksčiau.

VIDEO: 15min.lt Laisvės nuo mokesčių diena

15min.lt primena, kad laikotarpį iki Laisvės nuo mokesčių dienos, įskaitant sekmadienius, dirbome tam, kad sumokėtume mokesčius. Nuo šiandien dirbsime savo naudai. Laisvės nuo mokesčių diena – tai tam tikras bendros mokesčių naštos rodiklis, parodantis, kokią mūsų visų sukuriamo bendrojo nacionalinio produkto dalį atiduodame valstybei.

„Šįmet sparčiau nei nacionalinės pajamos mažėja surenkami mokesčiai. Tai vyksta tiek dėl ekonomikos nuosmukio, tiek dėl padidinus mokesčių tarifus išaugusių paskatų vengti mokesčių, todėl dalis ekonominės veiklos perėjo į šešėlį ir tampa neapskaityta“, – sakė Lietuvos laisvosios rinkos instituto ekspertė Kaetana Leontjeva.

Šiemet Lietuvos valstybės viešasis sektorius surinks virš 32 mlrd. Litų. Iš kiekvieno žmogaus, įskaitant senelius ir naujagimius planuojama surinkti maždaug po 9 tūkst. 814 litų. Kiekvienais metais metais valstybė išleidžia daugiau nei surenka mokesčių – Lietuvos valstybės skola viršija 18,8 mlrd. Litų. Kiekvienam gyventojui tenka daugiau nei 5 tūkst. 600 litų skolos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas