Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvoji prekyba su Jungtinėmis Valstijomis lietuvius gąsdina rinkų praradimu

Prekybos kliūčių tarp Europos Sąjungos (ES) ir JAV panaikinimas, baiminasi Lietuvos verslininkai, gali reikšti ne tik didesnes eksporto galimybes, bet ir prarastas rinkas,penktadienį rašo „Verslo žinios“.
JAV doleriai
JAV doleriai / BFL nuotr.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Gintaras Morkis sako, kad pasirašyta laisvosios prekybos sutartis atgal į JAV rinką leistų sugrįžti ne vienai ten anksčiau dirbusiai įmonei, pasitraukusiai, kai JAV doleris nusilpo euro atžvilgu.

Pasak jo, verslas pasisako už tai, kad jau šiandien ant derybų stalo būtų dedami patys jautriausi ir sudėtingiausi klausimai. Tokiais klausimais G.Morkis laiko skirtingą ES ir JAV požiūrį į genetiškai modifikuotų organizmų naudojimą maisto pramonėje ir žemės ūkyje, taip pat derybos vyks ir dėl atlaidaus JAV požiūrio į aplinkos taršą ir ES noro iki 2050 metų taršą anglies dvideginiu sumažinti net 80 proc.

Sunkumų pasirašius sutartį kiltų ir dėl gerokai pigesnių energijos išteklių, kurie leidžia JAV produkciją atpiginti net iki kelių kartų.

Pigesnes amerikietiškas dujas dvejopai vertina bendrovės „Achema“ komercijos direktorius Tautvydas Misiūnas. Anot jo, viena vertus, pigias dujas JAV galėtų eksportuoti į Lietuvoje iškilsiantį suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą Klaipėdoje ir tapti alternatyviomis dujų tiekėjomis Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai