Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LAT galutinai patvirtino, kad „Mūsų amatų“ turtas valstybei perduotas teisėtai

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) galutinai patvirtino, kad nuteistuosius anksčiau įdarbinusios ir bankrutavusios valstybės įmonės „Mūsų amatai“ statinius Vilniuje Turto bankas perėmė teisėtai.
Vilniaus kalėjimas
Vilniaus kalėjimas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

LAT kovo 12 dieną atsisakė priimti įmonės kreditorės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skundą – ji prašė peržiūrėti praėjusių metų gruodžio Apeliacinio teismo nutartį, kuria jis netenkino kreditorių prašymų panaikinti jų susirinkimo nutarimą sandėlio patalpas ir garažą perduoti Turto bankui.

„Kasacinio skundo argumentais nepagrindžiama, kad teismai netinkamai aiškino ir taikė skunde nurodytas teisės normas ir kad tai galėjo turėti įtakos neteisėto sprendimo (nutarties) priėmimui“, – rašoma LAT nutartyje.

ESO teigė, kad žemesnės instancijos instancijos teismai neatsižvelgė į teisę ir bankroto proceso esmę – maksimaliai patenkinti kreditorių reikalavimus.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai gruodį atmetė „Mūsų amatų“ bankroto administratoriaus Arūno Kumpaičio, veiklą nutraukusios smulkios elektros tiekėjos „EGTO energija“, ESO ir konsultacijų bei dizaino įmonės „R&R consulting“ skundus ir paliko galioti spalio 31 dienos Vilniaus apygardos teismo sprendimą.   

A. Kumpaitis, „EGTO energija“, ESO ir „R&R consulting“ pirmosios instancijos teismo prašė panaikinti rugpjūtį priimtą sprendimą dėl turto perdavimo Turto bankui.

Teismams ieškovai nurodė, kad valstybei perdavus bankrutuojančios įmonės turtą nebus galima tenkinti kreditorių finansinių reikalavimų, taip pat nebeliks lėšų įmonės likvidavimui.

Bankroto administratorius Apeliaciniam teismui teigė, jog Turto bankui perduotų garažo ir sandėlio vertė – 988 tūkst. eurų. 

Vilniaus apygardos teismas 2022 metų spalį nutraukė „Mūsų amatų“ restruktūrizavimą ir iškėlė jai bankroto bylą, vėliau ji likviduota. Bendrovės įsipareigojimai kreditoriams tuo metu siekė beveik 1,5 mln. eurų. 

Bendrovė įdarbindavo nuteistuosius, bausmes atliekančius Pravieniškių, Alytaus ir Marijampolės įkalinimo įstaigose, juose buvo gaminami baldai, metalo gaminiai, darbo drabužiai, patalynė ir kitos prekės. Jai bankrutavus kalinių įdarbinimą perims Kalėjimų departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas