Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvenergo“ 2024–2026 metais pirks SGD iš Norvegijos „Equinor“

„Latvenergo“ užbaigė suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo 2024–2026 metais konkursą ir dujas Latvijos energetikos bendrovei minėtu laikotarpiu tieks Norvegijos energetikos milžinė „Equinor“ (buvusi „Statoil“).
DADO RUVIC / REUTERS
DADO RUVIC / REUTERS
Temos: 1 Latvija

Norvegijos bendrovė per ateinančius trejus metus iš viso patieks šešis SGD krovinius, arba maždaug 6 teravatvalandes (TWh) dujų, – kasmet po du SGD krovinius. Gamtinės dujos bus tiekiamos per Klaipėdos SGD terminalą.

„Su patikimu tiekėju, kuris SGD į Baltijos šalis tiekia nuo pat importo pradžios 2014 metais, sudarėme labai patrauklią sutartį su aiškiomis tiekimo sąlygomis, o kaina atspindi Europos rinkos kainas per visą laikotarpį“, – pareiškė „Latvenergo“ komercijos direktorius Dmitrijus Juskovecas, kurį cituoja naujienų agentūra LETA.

Pasak „Latvenergo“ atstovų, dabar yra palankus laikotarpis naujiems dujų pirkimams, nes šį sezoną Europa yra pasiekusi istoriškai aukščiausią gamtinių dujų saugyklų užpildymo lygį, o naujų masinių pirkimų mažėja ir tai taip pat mažina gamtinių dujų kainą.

Bendrovė taip pat pažymi, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį „Latvenergo“ visiškai nustojo pirkti gamtines dujas iš Rusijos ir greitai sudarė tiekimo sutartis su JAV, Norvegijos, Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės bendrovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas